Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Лук‘янівський квартал…»

На місці Лук‘янівського слідчого ізолятора, який за умовами конкурсу, оголошеного Мін’юстом, перейде у власність девелопера, що побудує нову споруду для СІЗО, може виникнути цілий житловий квартал з офісними та торговельно-розважальними будівлями.

Таку думку висловив віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.

За його словами, територія, що розташована практично в центрі міста, — безумовно приваблива з точки зору інвестицій в її освоєння. До того ж, в околицях СІЗО розташовано ще кілька об‘єктів, які вже довгий час практично не використовуються за призначенням. Згадати хоча б трамвайне депо. Якщо об’єднати ці ділянки і очистити їх від теперішніх споруд — можна побудувати далеко не одну будівлю.

«Що б на цьому місці не було побудовано (житловий квартал, офісний або торговельно-розважальний центр — Ред.) — все буде вигідно. Скоріше за все, це буде комплексне рішення з будівництва цілого нового кварталу або ділової зони. Наприклад, ще з 2012 року мали місце розмови про проект «Лук‘янівського кварталу», який зі зрозумілих причин не був реалізований», — говорить експерт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Топала, на даному етапі складно говорити, хто з забудовників зможе потягнути такий шматок роботи. Крім того, існують деякі сумніви, що, оголошений Мін’юстом конкурс відбудеться «чисто». Адже, як це часто буває в нашій країні, якщо конкурс все ж починався, дуже висока ймовірність того, що хтось його вже виграв.

Проте, на думку експерта, можливо, це і не так погано, оскільки СІЗО в центрі міста — не найраціональніше рішення по використанню території.

Альтернативою будівництву житлових або офісних споруд на території колишньої в‘язниці, яка потенційно володіє деякою негативною енергетикою, за словами Анатолія Топала, може стати створення музейного комплексу або тематичного готелю, як це роблять на Заході. Хоча, звичайно, ймовірність того, що таке місце буде користуватися популярністю в наших широтах, — дуже мала.

Варто зазначити, що історичну будівлю Лук’янівської в‘язниці було зведено ще в 1859-1862 роках. За призначенням її почали використовувати з 1863 року. Ця в’язниця відома не лише мешканцям Києва, але й далеко за межами нашої країни.За інформацією Мін‘юсту, «заміна» Лук’янівського СІЗО буде розташовуватися за межами міста. Хоча точне місце на даний момент — невідомо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, на думку експертів, в контексті інформації про будівництво нової виправної установи в певній мірі актуалізувалося питання про прийняття закону «Про приватні в’язниці», чутки про який ходили в Раді минулого року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності