Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Львів під покровом Аллаха і Його Пророка

Біля Львова планують розпочати будівництво житлового кварталу для внутрішньо переміщених осіб з Донбасу та Криму. Крім жителів Донбасу та кримчан, там також проживатимуть кримські татари, а на території комплексу хочуть звести молитовний дім – мечеть.

Про це ЗМІ повідомив керівник культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов.

Мова йде про ділянку загальною площею 14 гектарів, яка розташована за межами населеного пункту. Дублянська міська рада уже виділила близько 70 земельних ділянок переселенцям під житло, на решту ще розробляється проектна документація.

Відомо, що роботи з проведення комунікацій профінансують турецькі донори, зокрема мусульманська організація «Арраїд». У вересні переселенці планують збудувати асфальтовану дорогу до села Ситихів та щебеневу дорогу на території житлового кварталу. Згодом почнуть будувати житлові будинки. Після цього мають розпочати будівництво мечеті та греко-католицької церкви. За словами керівника кооперативу «Малі Дубляни» Рустема Еміралієва, мечеть матиме вигляд звичайного будинку без класичних куполів та атрибутики. Вигляд католицького храму узгоджуватиме УГКЦ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 також додає, що наразі немає проекту, як виглядатиме мечеть, але, скоріш за все, це буде молитовний дім, де мусульмани зможуть задовольнити свої духовні потреби.

«Це не класична мечеть з мінаретами, але зрозуміло, що якщо на певні території живе якась культурно-релігійна громада з своїми звичаями, традиціями, то їм потрібна своя церква, цвинтар, національні класи в школі – тобто те, що дозволить їм бути в межах свого культурного простору», – коментує журналістам Ернест Абкелямов.0026

Сьогодні мусульмани у Львові можуть задовільнити свої духовні потреби в ісламському культурному центрі імені Мухаммада Асада на вулиці Лінкольна та в культурному центрі кримських татар на Саксаганського.0054На фото відкриття у Львові ісламському культурному центрі імені Мухаммада Асада 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності