Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Львів стрімко несеться у “червону зону”, – Садовий готує екстрене засідання

У п’ятницю, 8 жовтня, у Львівській міській раді готують екстрене засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, де будуть ухвалювати рішення про запровадження у місті Лева «червоної зони» карантину вже з наступного тижня.

Приводом до зміни карантинного зонування став стрімкий ріст хворих на коронавірус. У вівторок, 5 жовтня, у лікарню швидкої допомоги поступив 81 хворий на COVID-2019, натомість не виписано жодного пацієнта.

«Вчора у лікарні швидкої допомоги була схожа ситуація із поступленням хворих на коронавірус, — зазначив Садовий. — Станом на 5 жовтня у цій лікарні з діагнозом COVID — 409 хворих. Готуємо до відкриття 8-у клінічну лікарню, щоб і там приймали хворих на коронавірус. Також готуємо ще інші лікарні. Упродовж тижня маємо серйозний ріст хворих на COVID. Тому на міській комісії з питань надзвичайних ситуацій будемо приймати достатньо непопулярні рішення. Ми повинні врятувати життя людей. Треба мінімізувати контакти між людьми, масковий режим має бути обов’язковим. Звичайно, треба збільшувати темпи вакцинації. Бо у лікарню, як правило поступають люди, які не хворіли на коронавірус і не є вакцинованими. У школах Львова вакцинація вчителів сягнула понад 80%».

За словами Садового, рішення про «червону зону» у Львові погодять з Міністерством охорони здоров’я.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мера запитали, чи не пов’язує він стрімкий ріст хворих із різними фестивалями та масовими заходами, які почастішали в місті та крайнім традиційним фестивалем кави?

Фестиваль кави відбувався на свіжому повітрі і там було дуже мало людей. На фестивалі кави було найменше відвідувачів, яких я бачив за останні роки… – відповів мер. – Є багато факторів. Йде цунамі! Подивіться на ситуацію у Великій Британії, у США. Це світова тенденція. Сьогодні COVID — не локальна і не регіональна хвороба! Що робиться у Харківській області! Як хвиля йде, то вже йде… Тому треба мінімізувати фізичні контакти між людьми, максимально переводити усю роботу на дистанційний режим“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності