Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Львівські депутати підримали лібералів та їх дегенеративний пам’ятник Моцарту-молодшому

Депутати Львівської міськради не підтримали петицію з вимогою демонтувати скульптуру композитора Франца Ксавера Моцарта, молодшого сина відомого композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Таким чином, скульптура залишиться у місті.

У петиції повідомлялося, що скульптура «спотворює історичний та мистецький простір Львова».

Ініціатором звернення став громадський діяч зі Львова, художниця Наталія Криничанка. Вона вимагала, щоб міська влада відповіла на запитання щодо законності встановлення скульптури у Львові, а також перенесла цю роботу з площі Євгена Маланюка в інше місце. Депутати більшістю голосів не підтримали петицію.

«Із того, що я чув із думок львів’ян, більше претензій не до художньої цінності об’єкта, а яким чином визначалося місце для розміщення скульптури та де вона має бути. Петиція про демонтаж – некоректна. Просимо відпрацювати можливість іншого місця для розміщення цього об’єкту», – заявив Юрій Мартинюк, депутат від фракції «Варта».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представники фракції «Європейська солідарність» ініціюють створення робочої групи з напрацювання «дорожньої карти» щодо встановлення пам’ятників, таблиць, скульптур у Львові.

Почесний громадянин Львова Мирослав Маринович також просив владу не голосувати за питання демонтажу скульптури.

Скульптуру Франца Ксавера Моцарта, молодшого сина відомого композитора Вольфганг Амадея Моцарта, відкрили у Львові на площі Євгена Маланюка 26 серпня з нагоди 230-річчя музиканта. Робота австрійського художника Себастьяна Швайкерта викликала різні емоції у львів’ян.

Скульптуру встановили за погодженням виконкому Львівської міськради, коштом Міжнародного фонду «Моцартеум» у Зальцбурзі (Австрія) та громадської організації «Львів.Моц.Арт.3». Ініціатором встановлення скульптури Моцарта є диригент, засновник та арт-директор Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше понад 500 львів’ян підписали петицію про демонтаж скульптури сина композитора Вольфганга Амадея Моцарта — Франца Ксавера Моцарта із площі Євгена Маланюка, бо вона «спотворює історичний та мистецький простір Львова».

Автор скульптури Швайкерт пояснював, що незвичайну роботу наповнено образами, формами, алегоріями і він не хотів ставити на постамент, тому що Ксавер Моцарт жив у Львові 30 років і зараз перебуває на рівні з львів’янами. Однак твір викликав неоднозначну реакцію у жителів міста.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності