Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Львівського копа нагородили квартирою та зброєю за затримання… графітчиків

Львівського поліцейського Володимира Костомаху, який отримав ножове поранення під час затримання двох графітчиків (настінних художників), нагородили зброєю і службовим житлом.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Відомчою заохочувальною відзнакою МВС “Вогнепальна зброя” нагороджено старшого оперуповноваженого Галицького відділу поліції Львівщини, капітана поліції Володимира Костомаху, який отримав поранення. Керівництво Нацполіції прийняло рішення про виділення пораненому правоохоронцю службового житла“, – йдеться в повідомленні.

Нагороду вручав особисто голова Нацполіції Сергій Князєв під час відвідування пораненого у лікарні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
 

У прес-службі повідомили, що Костомаха несе службу з 2011 року, тричі бував на сході країни у складі зведених загонів, є учасником бойових дій.

Поранений правоохоронець запевняє, що порушники знали, що вони поліцейські.

Бо ми кілька разів кричали, що ми поліція“, – розповів Костомаха про затримання графітчиків.

 

Також повідомляється, що нагрудними знаками “За відвагу в службі” нагородили ще двох працівників Галицького відділу поліції – заступника начальника сектору, майора поліції Романа Росипа та оперуповноваженого, лейтенанта поліції Олександра Зюганова.

В поліції розповідають, що 17 серпня під час комплексного відпрацювання міста об 3:30 оперативники помітили двох осіб, які в центрі міста малювали графіті. Під час затримання один із графітчиків заподіяв 33-річному оперуповноваженому капітану поліції ножове проникаюче поранення.

За фактом поранення правоохоронця відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. А за рішенням суду 20-річного львів’янина взято під варту без права внесення застави терміном на 60 діб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас лідер руху С14 Євген Карась повідомив, що графітчики  малювали трафаретні написи “Хто замовив Катю Гандзюк?” і не знали, що до них під’їхали поліцейські, оскільки на авто не було пізнавальних знаків, а правоохоронці були не в уніформі.

Крім того, лідер С14 наголошує, що “в поліції спочатку сказали, що оперативник отримав дрібний поріз, а пізніше “почали фабрикувати “переживаємо за життя””.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності