Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Львівську облраду пікетували лікарі та пацієнти

Сесія львівської обласної ради почалася одразу з двох пікетів. Мітингувальники, традиційно, одні й ті самі – працівники перинатального центру і пацієнти гемодіалізу.

Від самого ранку цього вівторка під стінами ЛОДА – гаряче. Тут зібралося кілька десятків працівників обласного перинатального центру, які вже майже два роки без роботи, бо пологовий будинок ремонтують. А люди, хворі на ниркову недостатність, виступають проти відкриття чергового відділення для гемодіалізу у Новояворівську, яке вже встигли охрестити «відділенням смерті», бо тамтешнє обладнання – неякісне.

І одні, і другі пікетувальники вимагали, щоб до них вийшли представники влади. Навіть вдалися до перекриття вулиці Винниченка.

– Нам вже набридли обіцянки чиновників, – кажуть працівники перинатального центру. – Скільки разів обіцяли розпочати ремонт, навіть гроші виділили, але і досі справа з мертвої точки не рухнулася. Два тижні тому, після чергового нашого пікету, нам пообіцяли, що кожного тижня нам депутати доповідатимуть про хід робіт. І далі нічого не змінюється!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому під час сесії Львівської обласної ради депутати були змушеними обговорити питання із гемодіалізом на Львівщині, щодо якого на вулиці у цей час і зібрався натовп пікетувальників.

Депутат Осип Магур, цитуючи лист пікетувальників, заявив, що хворі вимагають створення незалежної комісії й кажуть, що «їх немає кому захистити», і наголосив, що Олег Синютка «своїм авторитетним рішенням» віддав право на забезпечення хворих гемодіалізом компанії, яка має дотичність до Віктора Януковича.

Раніше, 4 червня, голова Львівської ОДА Олег Синютка під час відкриття відділення амбулаторного хронічного гемодіалізу у місті Новояворівськ на базі районної лікарні № 1 заявив, що «на ринку Львівської області будуть представлені різні компанії, що надають послуги з гемодіалізу».
«Ми забезпечимо присутність на території області всіх компаній, і ніхто не буде монополістом, – зазначив Олег Синютка, спілкуючись із нечисленними учасниками пікету, які зібралися біля новоствореного відділення гемодіалізу. – Кінцевий результат має бути таким: нехай компанії самі переконують хворих, що їх обладнання і розхідний матерал є найкращим, а пацієнт особисто обирає ту фірму, яка йому найбільше підходить».

За матеріалами Вголос

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності