Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЛЬВІВЯНИ ПОСЛІДУВАЛИ ПРИКЛАДУ БОДНАРА

Після того, як 3 березня Апеляційний суд Львівської області задовольнив судовий позов Богдана Мицака проти активістів «Дорожнього контролю Львів» та постановив відшкодувати моральні збитки в сумі 100 гривень, активісти оголосили про збір коштів монетами номіналом по одній копійці. Цією акцією активісти хочуть висміяти та продемонструвати абсурдність судового позову Богдана Мицака до них з вимогою відшкодувати моральні збитки.

Нагадаємо, що сплата відшкодування у такій спосіб вперше була зроблена відомим в наших краях політиком й аналітиком головою ГО «Поклик Нації» Тарасом Боднаром.

Так наприкінці 2012 року він посеред сесії Івано-Франкіської міської ради сплатив штраф міському голові Віктору Анушкевичусу оцинкованим відром повним «срібних» п’ятикопійочних монет у сумі 340 грн. (6 800 монет вагою понад 30 кг.). Тоді про це говорили чи не усі українські ЗМІ. Адже громадський діяч вже вдруге поспіль виявився тим єдиним, кого після чергових виборів місцева влада оштрафувала за поклейку своєї агітації в «непередбачених місцях»…

Так після місцевих виборів у 2010 році Тарас Боднар у місцевому суді уже раз був довів, що хоча «передбачених місць» для поклейки агітплакатів у місті майже не існує, інспекція з благоустрою виявила і зафіксувала тільки його таке порушення. А де ж протоколи щодо тих ста з лишнім конкурентів, що тоді балотувалися разом з паном Тарасом по місту? Невже серед такої кількості кандидатів не зафіксували жодного порушення, окрім аж одного (!), скоєного поклейщиками Боднара? Тому суддя погодився з паном Тарасом і задовольнив тоді його позов до суду проти міської влади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але у 2012 році, після парламентських виборів, знову ставши єдиним оштрафованим у місті кандидатом, Тарас Боднар уже не став позиватися через суд до міської влади, а просто сплатив свободівця, які своєю більшістю тут її представляють, та міському голові, що їм підігрує їхні «30 срібняків».

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності