Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЛИТОВСЬКА КАСАНДРА – ГРІБАУСКАЙТЕ ПРОРОКУЄ ВІЙНУ

На конференції з безпеки в Мюнхені Даля Грібаускайте заявила, що європейські країни знаходяться в очікуванні «гарячої» війни. За словами президента Литви, період, до якого наближається Європа, не можна назвати другою холодною війною.

В Мюнхені глава Литви відповіла на слова російського прем’єра Дмитра Медведєва, який говорив про холодну війну з Європою. Грібаускайте підкреслила, що це положення не можна вважати холодною війною, а загроза для безпеки Європи виходить від «третіх країн». Після виступу Дмитра Медведєва, який відзначав, що Європа знаходиться на порозі холодної війни, литовський президент підкреслила, що мова йде не про холодну, а про «гарячу» війну найближчим часом.

Грібаускайте нагадала російському прем’єр-міністру про те, що Росія відкрито висловлює військову агресію відразу в декількох державах, зокрема, в Сирії і Україні. За словами президента, вона не бачить в таких діях холодної війни, оскільки використовується зброя, гинуть люди. Грібаускайте закликала європейців до реформування інститутів, щоб вони змогли успішно реагувати на виклики з боку інших держав.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності