Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Литва ветує зрадливе рішення Єврокомісії про транзити до Калінінграда

Правдиво дружня Україні Литва має намір накласти вето на рішення Єврокомісії про необмежений транзит товарів до Росії через країни ЄС,  повідомляє литовське видання Delfi із посиланням на європарламентаря від Литви Пятраса Ауштрявічуса.

Європейська комісія на чолі з Урсулою фон дер Ляєн готує документ, що дозволить перевозити підсанкційні російські вантажі до Калінінграда, тобто “з Росії до Росії”, але через територію Європейського Союзу. Нагадаємо, ця сама Урсула заявила, що хоче запросити до участі в саміті G20 пУТІНА.

“Цього тижня в ЄС відбулося кілька зустрічей. Литва висловила безкомпромісну позицію щодо необхідності збереження раніше узгодженої позиції й не піддаватися російському тиску. Більшість держав підтримали Литву. На жаль, представник однієї держави запропонував переглянути Положення про запровадження санкцій”, – сказав Ауштрявічус.

За його словами, наразі готується документ, що дозволить доправляти підсанкційні товари “з Росії до Росії” через литовську територію.

Політик уточнив, що Литва може накласти вето на таке рішення Єврокомісії, і, ймовірно, це буде зроблено.

“В ході виконання правил транзиту Росія, безсумнівно, спрямує свої погрози на Вільнюс. Литва залишиться одна без формального прикриття ЄС. Буде серйозна міжнародно-політична криза“, – наголосив Ауштрявічус.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Калінінград відокремлений від материкової частини Росії приблизно на (435 миль) 700 кілометрів, це найзахідніша частина Росії. Він затиснутий між Балтійським морем та членами НАТО Польщею та Литвою.

  • 17 червня стало відомо, що Литва через санкції ЄС наполовину обмежить залізничний транзит певних товарів з Росії до Калінінграда. Компанія отримала роз’яснення Єврокомісії, згідно з якими, навіть якщо санкційні товари й вантажі йдуть з однієї частини Росії в іншу, але через територію ЄС, їхнє перевезення все одно заборонено.
  •  У відповідь на блокаду Калінінграда Росія погрожує ЄС і НАТО та заявляє, що Москва може перейти до розв’язання проблеми будь-якими способами.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності