Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

М.Кучернюк: виплата пенсій та зарплат є першочерговим завданням для влади будь-якої країни

Президент України обіцяє, що в наступному році зростання заробітних плат, пенсій та соціальних виплат продовжиться.

«Ми не припиняємо шлях, який ми почали у 2010 році, по підвищенню заробітних плат, пенсій, соціальних виплат по всіх напрямках», – цитує Главу держави прес-служба Адміністрації Президента.

Прокоментувати, наскільки серйозно слід сприймати заяву Президента, ми попросили нашого постійного спікера – івано-франківського політексперта та громадського активіста Миколу Кучернюка.

«В часи економічних та політичних криз, як правило, найбільшого удару зазнають сфери соціального забезпечення, – зауважує Микола, – Виплата  пенсій, заробітних плат та соціальних виплат є першочерговим завданням для представників влади будь-якої країни. Закінчення року для нашої держави було ознаменоване переговорним процесом з Міжнародним Валютним Фондом з приводу видачі чергового кредиту. Отримання даного фінансування передбачало можливість різних наслідків: з одного боку, відмова у наданні кредиту могла б привести до економічного дефолту країни і повного обвалу системи соціального забезпечення, з іншого – отримання даних коштів зобов’язувало нас до лібералізації економічних процесів. Наслідком такої лібералізації могло б стати подорожчання ціни на газ для пересічного громадянина України і відмова від реформ в напрямку збільшення соціальних виплат: зарплат, пенсій  тощо.  У вирішенні даного питання послужив альтернативний підхід, який дозволив, на більш вигідніших умовах, отримати фінансування від офіційного Кремля. Інвестиції в об’ємі 15 млрд. дол. США дозволять підтримати соціальні статті бюджету 2014 року, збільшити регіональне фінансування та не дозволити здорожчання комунальних платежів для населення України».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності