Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«МАЙСЬКІ» КАНІКУЛИ ШКІРЯКА ЗА БЮДЖЕТНІ 6 МЛН.

Виконуючий обов’язки керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Зорян Шкіряк влаштував собі «канікули» в Непал за 6 мільйонів бюджетних гривень.

Про це полковник міліції у відставці, а нині журналіст та телеведучий «Надзвичайних Новин» Костянтин Стогній, про це йдеться на сторінці Опозиційного уряду в Facebook.

«Спілкувався з людьми, які щойно повернулися з Непалу (після нещодавнього землетрусу 25 квітня, де на той момент перебувало понад 120 українців, – ред.). Вийшла майже «репрезентативна вибірка»- 17 осіб. Всі добиралися додому самостійно. Власним коштом. Від допомоги росіян і казахів відмовилися. Одні з патріотичних міркувань і побоювань, що» застрягнуть «в Москві, інші не захотіли через те, що в рятувальних рейсах немає крісел (для 10 годин польоту – це не комфортно, – ред.). На питання,» чому не скористалися українським літаком», відповідь була одна – все вже закінчилося», – зазначив Стогній.

На його думку, літак з українськими рятувальниками потрібно було відправити до Індії, як мінімум, днів п’ять тому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Сьогодні, якщо допомога і потрібна, швидше в питанні відновлення документів з боку МЗС. А для цього Зорян Шкіряк та його команда там навряд чи будуть корисні. Журналістам «Надзвичайних Новин» стало відомо, що наш рейс «відпочиває» в індійському Делі і відправиться в Катманду 3 -го травня», – додав Стогній 30 квітня.

«Уточнив у фахівців, скільки може коштувати рейс в Катманду. Наприклад, прямий політ на ІЛ‑76 обходиться в 240 тис. доларів (по курсу НБУ на 30 квітня долар коштував 21 грн. 046 коп. , тобто загалом, перевівши цю суму гривні, виходить 5,051 млн. грн. – ред.) А тут відкілясь майже шість мільйонів гривень. Додамо стоянку в Делі, розселення, проживання. У підсумку, політ глави ДСНС в Непал виглядає як дуже дорогі канікули», – написав тележурналіст.

«Якщо чиновникам хочеться відпочити на «майські» вихідні – це їхнє право. Але хотілося б вже припинити цю нездорову традицію відпочивати за рахунок бюджету за шалені гроші. Тим більше, коли на Сході йде війна, економіка на межі колапсу і грошей ні на що не вистачає – ні на армію, ні на ліки, ні на біженців», – підсумував Стогній.

P. S. Стало відомо, що у цьому «екстремальному польоті» Шкіряка супроводжувала його «бойова подруга» Катерина Храмова. Як виправдовується сам Шкіряк, вона є тим спеціалістом, без якого там аж ніяк не обійтися… вона вивчала психологію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, як виявляється, колись введену за помаранчевих часів Миколою Рудьковським та Олександрою Ніколаєнко моду на відпочинок бюджетним коштом нова влада не відміняла.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності