Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

МакКоннелл подасть у відставку – втомився від війн з демократами

Лідер меншості Республіканської партії у американському Сенаті Мітч МакКоннелл заявив, що піде у відставку у листопаді 2024 року. Він найдовше в американській історії обіймав посаду лідера Сенату та відомий тим, що підтримує Україну у війні з росією.

Про це йдеться на сайті лідера республіканців.

МакКоннелла обрали до Сенату від штату Кентуккі у 1984 році, під час правління президента Рональда Рейгана. У 2006-му він став лідером республіканської меншості у Сенаті та обіймав цей пост до 2015 року, поки Республіканська партія не отримала більшість у Сенаті. Тоді Макконнелл став лідером більшості.

«Це буде мій останній термін на посаді лідера республіканців у Сенаті. Однак я нікуди не збираюся йти найближчим часом. Я завершу роботу, яку мені доручили мої колеги, доки ми не оберемо нового лідера в листопаді, і він не розпочне виконання своїх обов’язків у січні наступного року», — заявив МакКоннелл.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також зазначив, що завершить роботу, «для якої мене найняли жителі Кентуккі — хоча і з іншого місця в парламенті».

Американський політик народився у 1942 році. Вперше його обрали до Сенату у 1984 році, а станом на 2020 рік його переобирали на цю посаду п’ять разів.

Впродовж десятиліть своєї роботи в Сенаті МакКоннелл був «потужною силою». Він брав участь реформуванні федеральної судової системи, а ще часто критикував колишнього президента Дональда Трампа, за його причетність до нападу на Капітолій у січні 2021 року.

У лютому 2023 року МакКоннелл висловлювався за підтримку військової допомоги Україні. Він зазначав, що «для Сполучених Штатів і союзників по НАТО допомога українському народу для самооборони не є актом благодійності», а є «прямою інвестицією в наші власні національні інтереси».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що альтернативи військової допомоги від Сполучених Штатів немає, оскільки Україна не зможе знайти таку кількість зброї.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський застерігає проти того, щоб інші країни нав’язували Україні «будь-які формати перемовин» із країною-агресором.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності