Полеміка

Маршал Степанов хоче на передову кинути студентів-медиків та інтернів

Під час брифінгу міністр охорони здоров’я (читай “маршал”) Степанов заявив, що у випадку категоричної нестачі медичного персоналу, до огляду пацієнтів можуть залучити студентів-медиків та інтернів.

«У нас є дійсно напружена ситуація з кількістю людей, які госпіталізуються. Зрозуміло, що у нас збільшується навантаження на лікарів. Ми розглядаємо таку можливість залучення студентів для боротьби з коронавірусом, – ред.), і у нас є чітке розуміння, яким чином і як саме ми можемо залучати або лікарів-інтернів та студентів 5-6 курсу», – сказав він.

При цьому Міністр жодного слова не обмовився, щодо масового звільнення медиків у державних медустановах, про які так рясніють соцмережі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Глава МОЗ додав, що робота студентів та інтернів може бути виключно під керівництвом лікаря. «Іншим способом це неможливо, оскільки тільки лікар-фахівець може надавати медичну допомогу самостійно», – резюмував Степанов.

Загалом, ця заява Степанова чимось нагадує слова маршала Жукова перед форсуванням Дніпра щодо беззбройних недосвідчених українських новобранців, яких кинули на передову теж під наглядом командирів…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version