Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Харкові міська влада повернула імʼя Жукова проспекту Григоренка

Міська рада Харкова ухвалила рішення про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.cf5d3b9a174ec0356264fb0c0c3334f6

За перейменування проголосували 59 депутатів, 13 були проти.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИУ Харкові люди повалили пам’ятник вбивці сотень тисяч українців – маршалу Жукову

Під міською радою зібрався мітинг активістів, які виступають проти повернення проспекту Григоренка імені Жукова. Вони скандують: «Ганьба!»

Директор Українського інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович заявив, що міськрада Харкова порушила закон про декомунізацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИРепресії у Харкові щодо причетних у поваленні пам’ятника маршалу Жукову

«Якщо рішення буде підписане міським головою Кернесом, настане час для його персональної відповідальності за порушення закону», — написав він у Facebook.

Раніше міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що погруддя маршала Жукова буде відновлене найближчим часом, а питання про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала розглянуть на найближчій сесії Харківської міськради.
2 червня в Харкові учасники акцій «Можемо повторити» та «Стоп реванш» звалили пам’ятник радянському маршалу Георгію ЖуковуУ Харкові під вигуки «Слава Україні!» повалили погруддя Жукова. Погруддя знесли на знак протесту проти перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова. При цьому протестувальники скандували: «Слава Україні!», «Україна!» Поліція розпочала два кримінальні провадженняХарківська поліція відкрила дві кримінальні справи через знесення пам’ятника Жукову через повалення памʼятника радянському маршалу Георгію Жукову.
Український Інститут національної памʼяті заявив, що постать радянського маршала Георгія Жукова підпадає під дію закону про декомунізаціюІнститут нацпамʼяті: Памʼятник Жукову в Харкові підпадає під декомунізацію, тому памʼятник у Харкові необхідно демонтувати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності