Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мартиненко складе депутатські повноваження?

Депутат «Народного фронту» Микола Мартиненко заявив, що складає мандат і відмовляється від депутатського імунітету.
Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Зважаючи, що удари по мені йдуть не тільки як удари по мені, а йдуть, як по уряду, так і по владі загалом, я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і таким чином добровільно відмовляюся від депутатського імунітету», – ​зазначив Мартиненко.

У прямому ефірі він звернувся до голови Верховної Ради, до регламентного комітету та членів коаліції з проханням проголосувати це рішення вже на наступному сесійному тижні.

«Буде 226 голосів (за це питання – ​ред), я сам над цим буду працювати», – ​заявив політик.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я напишу заяву до Верховної Ради і завтра зареєструю. Після цього регламентний комітет її розглядає, голова ВР ставить до порядку денного, і вона ставиться на голосування… Я можу прогнозувати, що вона буде проголосована у четвер на наступному тижні», – ​додав Мартиненко.

Як відомо, депутат БПП Сергій Лещенко повідомляв, що у Швейцарі проти близького до прем’єра Арсенія Яценюка нардепа Миколи Мартиненка порушено кримінальну справу. ГПУ підтвердила цю інформацію, повідомивши, що отримувала відповідний запит з Швейцарії.

Сам Мартиненко називає таку інформацію неправдивою.

«Я збираюся захищатися як громадянини, без депутатського мандату, я доведу свою правоту у юридичній площині. І друге, що я зроблю – ​обов’язково знайду замовників (як він вважає, інформаційної кампанії – ​ред.) і назву пізніше прізвища», – ​заявив Мартиненко в понеділок ввечері.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я готовий давати свідчення як в Швейцарії, так в Чехії та в Україні. Я цього не боюся», – ​заявив він.
Як повідомлялося, швейцарські правоохоронці вже майже два роки розслідують справу проти Мартиненка за підозрою в хабарництві та відмиванні грошей.

За версією місцевої прокуратури чеська компанія Skoda JS платила мільйони офшорній компанії з Панами, акціонером якої він є, за доступ до тендерів держкомпанії «Енергоатом».

Якщо правоохоронцям вдасться довести провину політика, йому загрожує тюремне ув’язнення терміном на п’ять років.
У Чехії щодо Мартиненка також ведеться розслідування – ​за тим самим епізодом, що і в Швейцарії.

Варто також зазначити, що у фракції «Народний фронт» присутні 20 депутатів, на яких має вплив Микола Мартиненко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Верховна Рада вже майже півроку не може звільнити міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі, який попросився у відставку ще у липні 2015 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності