Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Машиах вже прийшов?! Пророцтво щодо російсько-української війни в Тегілім (Книзі псалмів)

Про згадку України та Росії в юдейській книзі Тегілім (Книзі псалмів у християн) ще раніше говорили кабалісти й талмудисти, які також шукали у ній натяк на час приходу Машиаха – обіцяного Ягве своєму обраному народу Месії (месіанського царя), яким для християн є Ісус Христос, але для юдеїв Він є антимесією – самозванцем…

В одному з псалмів, авторство яких приписують біблійному царю Давиду виявили фрагмент про Україну та Росію.

Цікавий уривок виявив користувач Yuriel Shtern у Facebook.

Зокрема, у 50 псалмі (49 в українському перекладі – ред.), у 15 вірші йдеться про те, що одне зі слів וַוּקְרָאֵנִי гебрейською мовою читається-вимовляється як “в’украені“, що нагадує слово “Україна”. Прямий переклад цього слова “і поклич“. Таким чином, це слово можна трактувати так, що Україна виявляється  “призваною” країною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А в наступному рядку – 16 вірші – одне зі слів гебрейською мовою дослівно читається-вимовляється як “раша“, що схоже на сленгову назву Росії. Цікаво, що це слово буквально означає “зло” – רָשָׁע.

“Поклич мене в час лиха і я тебе визволю, ти ж прославиш мене”.

А неправедному Бог скаже:

“Яке ти маєш право говорити про мої постанови і розповідати про мою угоду?”, – йдеться у цьому шматку з псалмів Давида в українському перекладі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож невже, згідно цього тексту, очікуваний обраними Машиах прийде з України, невже це натяк на президента Зеленського?..

Зауважимо, що Книга псалмів, або Псалтир  — одна з книг Старого Заповіту Біблії. У юдейській, католицькій і протестантській традиціях сучасна Книга Псалмів містить 150 псалмів, а у православній — 151 псалом.

Псалми призначалися для співу з музичним супроводженням і вживалися в літургії у Єрусалимському храмі; євреї та християни і надалі вживають їх як у громадському, так і в приватному поклонінні. Більшість псалмів — вираження хвали і поклоніння Богові та Його справам.

ФОТО-ілюстративне з відкритих джерел, російсько-українська війна, 2022

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності