Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Маск відреагував на звернення Притули? – SpaceX відмовляється фінансувати Starlink в Україні

Компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні. Про це йдеться у листі SpaceX до Пентагону, який цитує CNN.

Після того, як мультимільярдер Ілон Маск мав необережність на загал висловити свої припущення щодо розв’язання російсько-української війни шляхом миру із територіальними поступками з боку України, не будучи при цьому політиком, він заслужено піддався раціональній критиці з боку західних та українських політиків. Але, як пишуть політологи, декотрі українські громадські діячі, також не будучи професійними політиками, але видаючи себе за таких, вирішили “хайпанату” (пропіаритися) на необачній заяві Маска. Таким чином Сергій Притула записав відеозвернення в Твітері до Маска (тій соцмережі, яку саме купує мільярдер) в якому передав йому англомовний підручник з Історії України, і це звернення відразу набрало мільйони переглядів…

«Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому капітуляція перед російською імперією зла не є варіантом для українців!» — додав Сергій Притула. – “Решту зібраних $63 100 витратять на радіостанції Motorola R7 для Збройних сил”.

Але чи це його рівень офіційно звертатися у такій формі то однієї із найбагатших і впливовіших осіб в Світі, яка, за певними чутками, незабаром може бути висунута кандидатом в президенти США від Республіканської партії на виборах 2024/25 років? (Адже Трамп хоч і молодший Байдена, але вже також у поважному віці). Хоча й Притула після Перемоги України може виставити свою кандидатуру на наступних президентських виборах в Україні, адже його рейтинг зараз є другим після Зеленського, і обоє вони є вихідцями із одного й того самого комедійного жанру шоубізнесу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звісно, усе це полеміка і припущення, які справжні мотиви були у Маска відмовитися від фінансування служби супутникового зв’язку Starlink в Україні – проекту, фінансування якого він раніше повністю брав насебе в рамках мегапроекту безкоштовного інтернету для усього Світу, нам так і залишаться невідомими.

Отож, інформагенція CNN зазначає, що компанія Маска заявила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”.

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink, яка, за твердженням SpaceX, коштуватиме понад 120 млн дол. до кінця року і може обходитися у близько 400 млн дол. протягом наступних 12 місяців!

“Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу”, – написав у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед документів SpaceX, надісланих до Пентагону, як зазначає CNN, є прямий запит, зроблений Маску в липні головнокомандувачем Збройними силами України Валерієм Залужним, про надання ще майже 8000 терміналів Starlink.

Видання нагадує, що н сьогоднішній день Україні було передано близько 20 000 одиниць супутникового зв’язку Starlink, причому Маск написав у п’ятницю у Твіттері, що “операція обійшлася SpaceX у 80 мільйонів доларів і перевищить 100 мільйонів доларів до кінця року”.

Передісторія офіційна:

  • Після повномасштабного вторгнення росії в Україну український міністр цифрової трансформації Михайло Федоров попросив Ілона Маска надаи Україні “Starlink” – Маск відгукнувся і вже 28 лютого Україна отримала перші станції супутникового інтернету, поставки яких продовжилися в березні.
  • Завдяки обладнанню Starlink у Київській області після виходу російської армії звідти вдалося відновити зв’язок для жителів Ірпеня та Романівки.
  • 20 квітня Федоров повідомив, що регулятор дозволив використовувати термінали Starlink усім категоріям користувачів, а не лише критичній інфраструктурі.
  • На початку травня SpaceX дозволила переносити комплекти абонентського обладнання супутникового інтернету Starlink з одного місця до іншого.
  • Відключення мобільного зв’язку та інтернету – це один із методів росії при спробі окупації, щоб створити інформаційний вакуум на певній території та ввести людей в оману за допомогою російської пропаганди.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності