Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Масковий режим скасовано… але тільки на Полтавщині

Уряд у нових обмеженнях вказує, що жителям області, яка перебуває у «зеленій зоні» можна перебувати у громадських закладах без маски. Та все ж це варто вважати одним з карантинних обмежень.

Натомість поліція Полтавщини та Полтавський обласний центр громадського здоров’я рекомендують у місцях потенційного скупчення людей бути у масці, чи респіраторі.

Про те, що у громадських місцях можна перебувати без маски йдеться в інфографіках Кабміну про оновлену модель адаптивного карантину. Тут оновили перелік обмежень на кожному з рівнів поділу. Полтавщина наразі перебуває у «зеленій зоні», тому тут діють обмеження зеленого рівня:

Натомість начальник відділу комунікації ГУ НП в Полтавській області Юрій Сулаєв розповів ЗМІСТу 18 серпня, що наразі поліція рахує перебування без маски чи респіратора порушенням карантинних вимог.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виконувачка обов’язків директорки обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва у коментарі ЗМІСТу пояснила, що справді Кабмін оновив модель адаптивного карантину. Тепер у зеленій зоні можна перебувати у громадських місцях без маски, проводити масові заходи, перевозити більше пасажирів, аніж кількість сидячих місць тощо.

Та попри це, Ніна Дурдикулиєва каже, що сьогодні важливо лишатися свідомими, адже в області щодня фіксують нові випадки інфікування коронавірусом і більшість з них «привозять» з інших областей:

«Ми не можемо сперечатися з рішенням Кабміну, але радимо уникати скупчень людей і свідомо носити маску. Попри нову модель адаптивного карантину, ми готуємо звернення до громадян, аби вони лишалися свідомими і не забували про власну безпеку. Ми рекомендуємо бути у масках  в громадських місцях, мити руки і обробляти їх антисептиком, відмовитися від подорожей в області з помаранчевим, або червоним рівнем небезпеки».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності