Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Майже мільярд грн виплат боргує військовим Міноборони, – документ

У редакцію Військового кур’єра потрапив офіційний документ, який датовано 25-м травня 2021 року. Це доповідь Начальнику Генштабу, в якій посадова особа характеризує ситуацію з виплатами додаткових видів грошового забезпечення як критичну.

Про це повідомляє Військовий кур’єр України.

“Доповідаю, що в Збройних силах України має місце критична ситуація з виплати додаткових видів грошового забезпечення … що спричиняє напруження в військових колективах та сім’ях військовослужбовців”.

Згідно з цією доповіддю заборгованість складала на 1 січня 350,8 млн грн., а на 15 травня вже 950 млн грн, тобто виросла майже утричі!

Генштаб та Командування ЗСУ відповідно до цього документу намагається розв’язувати проблему, але розпорядником коштів є Міноборони…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ж робить Міністерство оборони? – Воно “вживає міри щодо збалансованого наближення бюджетних асигнувань” і виділяє на погашення заборгованості всього 322 млн грн. з потрібних 940. Саме так зазначено в у листі вих. номер 220/3341 від 20.05.2021. – на це є посилання в доповіді.

На фоні нещодавніх скандальних публікацій про те, як МО намагається погодити через профільний комітет Верховної ради закупівлю люксових лімузинів та совкових краваток і сорочок для параду на суму що, мабуть, перевищує сто мільйонів гривень, такий атракціон великої щирості виглядає просто цинічно.

“Кур’єр” вже спрямував декілька запитів щодо виплат військовослужбовцям на адресу МО – жодної відповіді не одержано. Але якщо вірити довідкам, які за наявною інформацією лягають на стіл міністру, його посіпакам про нас відомо…

ФОТО ілюстративне “ЗЛ”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності