Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

МАЙЖЕ все необхідне для контрнаступу США уже передали Україні, – здавалося б якесь одне слово…

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Штати вже передали Україні майже всю військову допомогу, про яку просила наша влада. Йдеться, зокрема, про озброєння, необхідне для початку українського контрнаступу.

Про це Кірбі сказав під час брифінгу 1 травня. Крім цього, він анонсував черговий пакет військової допомоги для Сил оборони України від США. Про це у Twitter написала американська журналістка Лора Келлі та інші репортери.

За словами представника Ради нацбезпеки, Україні може знадобитися не лише додаткова зброя та обладнання, а й ресурси для підготовки бойових підрозділів.

“Зовсім скоро ви побачите нові постачання з нашого боку”, – зазначив чиновник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він додав, що адміністрація американського лідера Джо Байдена продовжує розраховувати на підтримку Конгресу в питанні виділення Україні нових великих пакетів безпекової підтримки.

***

– 19 квітня США оголосили про виділення Україні чергового пакета військової допомоги. Серед іншого туди увійшли додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, артилерійські снаряди, патрони для стрілецької зброї.

– Верховний генерал США у Європі Крістофер Каволі заявив, що напередодні операції з контрнаступу Україна отримує все потрібне озброєння від західних партнерів. ЗСУ вже отримали 98% бойової техніки та боєприпасів, які обіцяли міжнародні союзники.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності