Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Медиків Львівщини наврочили: один вкрав церковну скарбничку, інших звинувачують в травмуванні дитини у комі…

Львівський стоматолог вкрав гроші зі скриньки для пожертв у церкві в Золочівському районі, а дитині в комі, яка перебувала в одній із місцевих лікарень вламали руку…

Отож про все по черзі:

Після затримання стоматолог не зміг пояснити, навіщо вдався до злочину. Поки у справі триває слідство, крадію заборонено виходити з дому вночі. А вдень він продовжує працювати в міській лікарні у Львові.

У матеріалах цієї справи вказано, що 8 вересня, близько 16:30 невідомий чоловік зайшов у церкву Благовіщення у селі Підгірці Золочівського району. Настоятель храму у цей момент переглядав записи на камерах відеоспостереженнях і побачив, як невідомий зламав замок на скриньці для пожертв та вкрав звідти гроші. Коли чоловік покинув церкву, священик викликав на місце поліцію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крадія затримали о 16:50, майже одразу після вчинення злочину. Під час обшуку у його кишенях знайшли викрутку, крадені гроші, а також три листочки із написами імен «за здоров’я» та два листочки з написами імен з написом «за упокій». Загалом чоловік вкрав 520 грн.

Крадієм виявився, львів’янин, стоматолог «КНП Перша стоматологічна лікарня м. Львова». Під час обрання йому запобіжного заходу в суді чоловік не зміг пояснити мотиву крадіжки і сказав, що не знає, як «як таке з ним могло статись».

Суддя Бродівського районного суду Олена Рахімова призначила стоматологу-крадію нічний домашній арешт на час слідства у цій справі.

Ім’я стоматолога, що обікрав церкву, не розголошують, поки йому не винесли вирок у справі.

Нагадаємо, що цього року у Страсну П’ятницю перед Великоднем в центрі Тернополя стоматологиня під дією наркотичних речовин в’їхала дорогим авто у катедральний собор.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось ще одна новина зі Львівщини: тут 13-річній дівчинці, що вже другий рік у комі бореться за своє життя, зламали руку.

Про це повідомила львівська журналістка, керівник Благодійного товариства «Мій тато Захищає Україну», та благодійного фонду «Здійснити мрію» Уляна Флишко, інформує «Львівський портал».

Каролінка Романчук родом із Червоноградського району. Дитина важко занедужала восени 2020 року і впала у кому. Дівчинці діагностували рідкісне та смертельно небезпечне захворювання — менінгоенцефаліт.

«Тривалий час Кароліна разом із мамою пролежали в дитячій лікарні у Львові на вулиці Пилипа Орлика. Попри всі надії, дівчинка не повернулась до свідомості, а натомість досі непритомна продовжує свій шлях боротьби за життя», — повідомила Уляна Флишко.

До всіх випробувань дитини додався ще й перелом руки, який міг статися у лікарні.

«Нещодавно Каролінка вкотре потрапила до реанімації дитячої лікарні на Орлика. Там її під’єднали до апарату штучної вентиляції легень. Але днями лікарі перевели малечу, що знаходиться у такому важкому стані, в місцеву лікарню міста Червоноград. Напередодні виписки мама дитини — Ольга Романчук, довідалася, що в її доньки виявили перелом руки. Як це сталося — невідомо», — повідомила Уляна Флишко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами мами, у лікарні вона побачила набряк руки доньки і попросила лікарів зробити рентген, який і засвідчив, що у Каролінки перелом.

«Я не можу сказати, що ручку Каролінки зламали медики лікарні, бо за їхніми словами перелом стався до того, як її ушпиталили. Але я тоді не розумію, чому рука дитини стала набрякати у лікарні, а не раніше… При виписці ми зробили рентген і виявили, що на руці таки був перелом», — повідомила Ольга Романчук.

У середу, 14 вересня, батьки забрали свою дівчинку додому, їм медики надали апарат ШВЛ, який батькам ще доводиться опановувати.

Фінансово допомогти врятувати Каролінку вже неможливо, у цій ситуації може зарадити лише диво.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Батьки уклінно просять кожного про спільну молитву до Бога за їхню Каролінку», — додала Уляна Флишко.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова Ярема Безніжко підтвердив інформацію про те, що Кароліна Романчук перебувала на лікуванні у лікарні на Орлика, але за його словами, виявлена травма дитини не могла статися в медзакладі.

«Романчук Кароліна — важка паліативна пацієнтка, яка перенесла менінгоенцефаліт. Вона поступила до нас у лікарню близько місяця тому через дихальну недостатність. Основне захворювання дитини прогресує і вона перестала дихати. У лікарні дівчинка перебувала близько місяця і отримала необхідне лікування та догляд… Цей перелом, який зафіксовано на рентгенограмі, доволі старий. Про це свідчить кісткова мозоля, для формування якої потрібен більш тривалий період. Важко уявити, як дитині могли зламати руку у відділенні лікарні, де велика кількість персоналу і ніхто не бачив набряку, почервоніння чи деформації суглоба», — повідомив Ярема Безніжко.

Раніше повідомлялося, що дитині діагностували рідкісне та смертельно небезпечне захворювання — первинний гнійний менінгіт менінгоенцефаліт (хвороба мозку). Як відомо, спершу 11-річну Каролінку, яка повернулась одного дня зі школи, почало нудити. На третій день дівчинка затемпературила. Батьки відразу ж звернулися до лікаря і той призначив лікування, але невдовзі дитина впала у кому. Жодне лікування не дало результатів і дитина досі не прокинулася.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності