Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МЕДИКИ ВИМАГАЮТЬ У ПОРОШЕНКА ПІДНЯТТЯ ЗАРПЛАТ

«Ще рік таких цін і зарплат, і замість перепису населення в Україні можна буде проводити перекличку», – із сумом констатує більшість мешканців держави, зокрема бюджетників, які ледь зводять кінці з кінцями.

Саме тому представники медичної громади Івано-Франківська, які також є бюджетниками, написали звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, а також до депутатів Верховної Ради, із проханням підвищити заробітну платню медичним працівникам.

«На сьогоднішній день відбуваються реформи у багатьох галузях, проте в сфері охорони здоров’я ніяких особливих зрушень ми не бачимо. Повертаючись до роботи після служби в АТО, бачимо що ситуація значно погіршилася. Недостатнє фінансування на медикаменти, харчування пацієнтів, тощо. Шалено зросли ціни на енергоносії. Ми не знаємо, як далі працювати, адже якщо пересічний громадянин може розраховувати на субсидії, то як бути бюджетним структурам – невідомо», – кажуть медпрацівники.

Зі їхніх слів, необхідно на урядовому рівні переглянути питання заробітної платні людей, які працюють в сфері охорони здоров’я. Мова йде не тільки про лікарів, медсестер і санітарів, але й про інших працівників медичних установ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На сьогоднішній день заробітна платня медиків чи не найнижча серед інших бюджетних працівників. Ми бачимо, що підняли заробітну платню військовим, які стоять на варті миру і безпеки, працівникам поліції, які охороняють спокій та життєдіяльність мешканців країни. Не варто забувати, що медики стоять на варті здоров’я людини. Низькі зарплати призвели до втрати кадрового потенціалу. Багато хороших спеціалістів-лікарів виїжджають на роботу за кордон – до Словаччини, Угорщини, Польщі. Уже відчутна значна нестача молодшого медичного персоналу.

Більшість наших працівників – мешканці сіл і їхньої зарплатні ледь вистачає на щоденний проїзд до роботи. Ми просимо усіх медиків міста, області і країни підтримати наше звернення до Уряду», – продовжують лікарі.

Раніше ЗЛ вже повідомляла, що українські медики почали масово тікати до сусідньої Польщі.

Підготував Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності