Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Менструальна відпустка додасть іспанкам до основної ще 36 днів на рік, – на заздрість трансвеститам

Іспанія стане першою європейською країною, де жінкам нададуть “менструальну відпустку” додатково до звичайної – три доби щомісяця, тобто. 36 днів на рік.

До іспанської Ради міністрів наступного вівторка надійде законопроєкт, який дозволить дівчатам з 16-ти років переривати вагітність без погодження з батьками. Окрім того, документ передбачає відпустки через болючі місячні. Про це йдеться в іспанському виданні El Pais.

Відповідний законопроєкт передбачає триденну відпустку для жінок, які страждають через біль під час менструації. За необхідності відпустку можуть продовжити до 5 днів. Її зможуть надавати раз на місяць.

«Важливо уточнити, що про хворобливі місячні ми говоримо не як про легкий дискомфорт, а про серйозні симптоми на кшталт діареї, сильного головного болю, лихоманки», — підкреслила виданню El Periodico Ангела Родрігес, державна секретарка з питань рівності та протидії гендерному насильству.

Як пише іспанське видання El Dia, торік компанія Kantar провела дослідження за участю 2000 жінок. Згідно з результатами, кожна друга іспанка страждає через менструальний біль, і найбільше потерпають жінки від 18 до 34 років.

З-поміж іншого, законопроєкт передбачає скасування податку на додану вартість для окремих предметів жіночої гігієни, а також вимогу до шкіл безкоштовно надавати гігієнічні засоби для дівчат, які їх потребують.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, документ має дозволити дівчатам із 16 років робити аборт без згоди батьків. Наразі, відповідно до законодавства, будь-яка жінка старше 18 років може перервати вагітність за власним бажанням протягом перших 14 тижнів вагітності.

Поки що законопроєкт зі змінами не є остаточним. 17-го травня він надійде на розгляд до іспанської Ради міністрів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності