Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мер Івано-Франківська обмовився про муніципальний ринок, – де двоє жеруться, третій користає?

Минулого тижня у Івано-Франківську старий і нові власники з допомогою поліції та хлопців у спортивному одязі вкотре з’ясовували свої права власності на Центральний продуктовий ринок у Івано-Франківську, допоки правоохоронні органи начебто ведуть слідство чи мав місце факт підробки документів купівлі-продажу та власності на цей ласий кусок в центрі обласного центру Прикарпаття.

А поки на базарі тривають розбірки між “пацанами”, а поліція втручається у хід справ, хіба що показово, свою позицію відносно Ринку висловив міський голова міста свободівець Руслан Марцінків.

Як і годиться в таких випадках, мер спершу  звернувся до правоохоронців з проханням навести порядок і законність, щоб на продуктовому ринку, яким користуються тисячі мешканців, нарешті була ясність: «Хочеться, щоб влада і правоохоронні органи взяли у руки цю ситуацію, бо це ненормально. Це створює незручності, і ми не можемо як місто дотиснути, щоб був наведений порядок на продуктовому ринку».

А далі Марцінків сказав те, чому на перший погляд ніхто особливої уваги не приділив, адже не всі у явному намагаються найти приховане, – для цього існує спеціальна наука, яку явно на жодному журфаці не викладають…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, мер сказав, що з огляду на ситуацію, яка склалася з Центральним продуктовим ринком, місту потрібно думати про організацію муніципальних ринків та ярмарків:

«Ця ситуація показує, що ми повинні думати на перспективу про муніципальний ринок, муніципальні ярмарки. Це питання, яке сьогодні є на часі, наболіле. Треба спільно думати, де це можна зробити. Ці процеси насправді показують, що в Україні нічого не змінилося, далі відбувається шарпанина».  

Тут слід зауважити, що саме Марцінків і нинішня міська рада дозволили “старому” власнику Ігорю Халаменді та його “Торговому сервісу” забудувати центральний ринок новими торговими приміщеннями по периметру, а в грудні 2017 року виконком прийняв рішення про включення центрального ринку у список об’єктів для приватизації. Міська рада підтримала це рішення у лютому 2018-го.

Насправді і земельна ділянка, і майновий комплекс ринку на Дністровській, 5 досі належать міській громаді (окрім, звісно, новобудов, які його обступили), а компанія, яка є оператором і адміністратором ринку, лише орендує їх у міста. Договір оренди на землю і майно дійсний до 31 грудня 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що раніше на Ринку був помічений Ігор Кривецький, колишній народний депутат від ВО “Свобода”, якого називають відомим на всю Україну кримінальним авторитетом на прізвисько “Пупс”, а також куратором чи, ледь, не власником даної політичної партії. Тоді ж подейкували, що Кривецький поклав оком на Центральний продуктовий ринок у Івано-Франківську…

А як відомо: де двоє жеруться, завжди користає хтось третій

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності