Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Мерам на замітку!

Мер Нью-Йорка витратив на місто більше $ 650 млн з власної кишені.
За час перебування на посту мер оплачував установку в місті акваріумів, харчування співробітників, перельоти на приватному літаку і всі службові поїздки. Наприклад, тільки на одну поїздку в Китай разом з помічниками та охороною Блумберг витратив 500 тисяч доларів.
Мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг (Michael Bloomberg), повноваження якого на посаді градоначальника закінчується 1 січня, за 12 років свого перебування на посту витратив на місто 650 мільйонів доларів власних коштів, пише газета New York Times.
Стан Блумберга, за версією журналу Forbes, становить 27 мільярдів доларів. При цьому, як зазначає New York Times, градоначальник відмовився від повнорозмірною зарплати і отримує як символічної оплати праці один долар щорічно.
За даними видання, за час перебування на посту мер оплачував установку в місті акваріумів, харчування співробітників, перельоти на приватному літаку і всі службові поїздки. Наприклад, тільки на одну поїздку в Китай разом з помічниками та охороною Блумберг витратив 500 тисяч доларів.
Мер Нью-Йорка також витратив більше 263 мільйонів на охорону здоров’я, мистецтво та інші потреби міста. Зокрема, нью-йоркський Метрополітен-музей отримав від Блумберга протягом 12 років пожертвування на суму в 30 мільйонів доларів. Незважаючи на те, що Блумберг ні дня не жив у резиденції мера Нью-Йорка, він самостійно оплатив ремонт будівлі. Ще 268 мільйонів мер витратив на власні виборчі кампанії.
«Аналіз, зроблений New York Times, показує, що містер Блумберг витратив як мінімум 650 мільйонів доларів», – пише видання. Тим не менш, в тексті вказано, що ця «мінімальна оцінка – безсумнівно, низька». Для багатьох організацій, що фінансуються мером, були недоступні річні звіти.
Блумберг займав пост мера впродовж 12 років. Обраний мер Нью-Йорка Білл де Блазі був приведений до присяги своїм соратником по Демократичній партії екс-президентом США Біллом Клінтоном минулої середи, 1 січня.
Отож, мерам українських міст можна тільки побажати взяти дану інформацію собі на замітку і нарешті усвідомити, що їхні посади створені не для власного збагачення, а для праці на користь громад їхніх міст.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності