Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Меркель та Олланд пожертвували Україною заради інтересів власних країн

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд на переговорах у Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі пожертвували Україною заради економічних інтересів власних країн.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі висловив заступник президента Європейського парламенту Яцек Чарнецький, коментуючи досягнуті домовленості.

«Меркель з Олландом, без участі ЄС і відстоюючи економічні інтереси своїх держав, пожертвували Україною. Цей мир однозначно вигідніший Москві, ніж Києву, тому що де-факто політично санкціонує досягнення РФ», – сказав він.
«Це не перемога України. Думаю, що сьогодні більше радіють у Москві, ніж у Києві», – додав Чарнецький.
На його думку, українські високопосадовці намагаються зараз «робити гарну міну за поганої гри».

Чарнецький також зазначив, що частина європейських держав «хотіла б мати спокій за будь-яку ціну», і їм вдалося цього досягти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, він висловив переконання, що підтримувані Москвою проросійські бойовики не зупиняться на досягнутих рубежах і рано чи пізно продовжать наступ.

«Якщо хтось вірить, що сепаратисти не захочуть жодної сотки чи гектару української землі, то помиляється», – сказав віце-президент ЄП.

За підсумками переговорів у Мінську затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнята декларація лідерів України, Франції, Німеччини та РФ на підтримку цих заходів.
Інші ж вітчизняні та закордонні політики та політологи вважають, що Україні просто дали час готуватися до війни…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності