Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Microsoft обрав для інвестування $ 1 млрд Польщу з українськими ІТ-шниками

Microsoft побудує в Польщі найбільший в Європі дата-центр за $ 1 млрд.
Американський гігант інвестує в будівництво найбільшого в Центральній і Східній Європі центру обробки даних.
Microsoft стала партнером Національного хмарного оператора, створеного державним банком PKO BP і Польським фондом розвитку для прискорення цифровізації бізнесу і державного управління.

Для Польщі ця інвестиція стане найбільшою в сфері IТ за всю історію країни.

Проект Digital Valley Poland, в рамках якого і відбулося партнерство Microsoft і хмарного оператора, об’єднує підприємства, державні установи та університети. Проект розрахований на наступні сім років і передбачає будівництво в Польщі нового локального центру обробки даних, який стане частиною глобального хмари Microsoft.

Дата-центр планується побудувати в Варшаві або поблизу столиці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відзначається, що Microsoft виділить гроші не тільки на будівництво та інфраструктуру, а й на навчання програмістів, інженерів, архітекторів.

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецкій підкреслив, що дана інвестиція показує, що цифровий ринок Польщі залишається привабливим навіть за часів, коли світова економіка переживає кризу

Генеральний директор Microsoft Polska Марк Логран, в свою чергу, сміливо заявив, що Польща може бути технологічним серцем Європи, попри те, що половина її ІТ-шників – це українці, які не знайшли роботи вдома.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності