Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Міг би посмертно стати національним героєм, а тепер дурка або тюрма, – українці про захоплення Кабміну АТОвцем (фото, відео)

“А міг би стати на віки героєм, а тепер або божевільня, або 15 років тюрми і туберкульоз“, – пишуть у соцмережах про сьогоднішнє захоплення Кабінету міністрів України у Києві, коли ветеран АТО із гранатою в руках прорвався до будівлі Кабміну, після чого поліція його затримала…

На відеокадрах, які ширяться в соцмережах, видно людину, яка емоційно і з лайкою погрожувала підірвати будівлю уряду.

Однак він пропускав людей, яким потрібно було пройти в будівлю.

Інцидент відбувався в шостому під’їзді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поліція ввела спеціальну операцію. Із чоловіком вели перемовини.

На час операції прилеглі вулиці перекрили.

Кримінальне провадження проти нападника відкриють за чотирма статтями, найважча з яких – захоплення заручників, яка передбачає до 15 років ув’язнення, кажуть в поліції.

Одразу після затримання чоловіка, поліція повідомила подробиці спецоперації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Там підтвердили, що в чоловіка в руках була бойова граната РГН, а не муляж, як раніше припускали.

Нападником виявився ветеран АТО з добровольчого батальйону “Айдар”. Його товариші впізнали його на відеокадрах і назвали ім’я – Володимир Прохнич.

Ситуація нестандартна, тому що це був учасник АТО, який пройшов горнило бойових дій, який був двічі поранений і мав черепно-мозкову травму. Він скоїв цей злочин, тому що в нього склалися так життєві обставини“, – розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Перемовини із нападником поліції допомагав проводити Василь Олексюк, друг затриманого і волонтер. Саме завдяки йому чоловіка і знешкодили, додав Клименко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Побачивши новини, я зразу зрозумів, що треба діяти, щоб нічого не сталося. Я виконав свою місію“, – розповів він.

Про самого Володимира Прохнича він відгукується так:

Це людина, яка має загострене почуття справедливості. Враховуючи його поранення і побутовий рівень життя, можливо, в людини щось зіграло і він порушив закон“.

На питання журналістів, що саме він сказав своєму другові, Василь Олексюк відповів: “Я знайшов слова, які він почув“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Те, що затриманий чоловік – саме Володимир Прохнич, підтвердив і Антон Головенко, депутат Ірпінської міської Ради, який очолював ветеранську організацію.

Це наш хлопець. Я його знаю як абсолютно адекватну людину, він ветеран війни, інвалід війни. Я не можу коментувати, чому так сталося“, – сказав він в ефірі каналу Україна 24.

За словами поліції, чому саме Володимир Прохнич зважився на такий крок, поки що не зрозуміло. Чітких вимог він не висував.

Він казав, що його просто дістало життя“, – розповів голова Нацполіції Клименко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності