Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Мільярдер проти Фейсбука, – воювати із урядом у Федеральному суді?

Австралійський мільярдер порушив кримінальну справу проти Фейсбука, стверджуючи, що соцмережа не змогла запобігти шахрайській рекламі, в якій використовувалося його зображення.

Про це повідомляє ВВС.

Ендрю Форрест стверджує, що Фейсбук порушив австралійські закони про боротьбу з відмиванням грошей через розповсюдження афери з криптовалютою.

Це перший випадок, коли Фейсбук зіштовхнувся із кримінальною справою у глобальному масштабі. Крім того, Форрест подав цивільний позов до американського штату Каліфорнія, де знаходиться штаб-квартира Фейсбука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Власник Фейсбуку, компанія Meta, не прокоментувала справу Форреста, але заявила, що «прагне не допускати цих людей (шахраїв) до нашої платформи».

Доктор Ендрю Форрест, голова гірничодобувної компанії Fortescue Metals, заявив, що Фейсбук виявив «злочинну безрозсудність», не зробивши більше для припинення реклами, яка вперше з’явилася на початку 2019 року. У листопаді 2019 року він написав відкритий лист босу Фейсбука Марку Цукербергу, закликаючи його вжити додаткових заходів.

Шахраї використовують фотографію Форреста та фото інших знаменитостей для просування фіктивних інвестицій, що обіцяють багатство. Хоча Фейсбук забороняє таку рекламу, багато хто, як і раніше, з’являється на платформі.

Зазначимо, що раніше світові світові ЗМІ повідомляли, що всі справи проти Google, Facebook чи інших розлядалися досі виключно у Федеральному суді США, що свідчить про їхній приорітет і пояснює, чому досі жодна справа проти цих компаній ще не була виграною…

Нагадаємо, портал Yahoo!Finance назвав Meta (Facebook) найгіршою компанією року на основі її ринкових показників та досягнень. Звання присвоєно на основі голосів користувачів. За Meta віддали голос 1541 респондента (8% голосів). На другому місці у рейтингу найгірших компаній року – Alibaba. Користувачі Yahoo!Finance щорічно обирають найгірші компанії року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності