Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Міндоходів врегульовано питання сплати єдиного соціального внеску підприємцями на період мобілізації

Фізичні особи – підприємці, призвані на військову службу, звільнятимуться від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ЄСВ (за себе). Стосуватиметься це тих, хто не використовує працю найманих осіб.

Відповідні питання роз’яснені в Узагальнюючій податковій консультації щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку.
Також, згідно цього роз‘яснення нараховані авансові внески для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп, що не здійснювали господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, можна буде списати як безнадійний податковий борг, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин). При цьому штрафні санкції та пеня з єдиного податку за період перебування на військовій службі нараховуватись не буде.
Для звільнення від оподаткування підприємцю потрібно буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде зазначено період перебування на зборах.
Узагальнюючу консультацію затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 06.05.2014р. №276.

Підготовлено ІКВ ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності