Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Міненерго: впало споживання газу українцями, – а вони як хочуть?..

В цьому опалювальному сезоні в Україні споживання газу впало приблизно на 6%. Основне навантаження має атомна генерація.

Водночас, споживання електроенергії в країні зросло приблизно на стільки ж, повідомив міністр енергетики Германа Галущенко під час брифінгу.

«Відбувається значне підвищення споживання електричної енергії. Якщо порівнювати з минулим опалювальним сезоном, то споживання зросло приблизно на 6%. Відповідно, це потребує більш стабільної роботи енергосистеми», – сказав він.

При цьому міністр зазначив, що споживання газу впало приблизно на 5-6%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

(Уряд повідомляє, що у 2021 році зріс продаж валюти населенням, – заробітчани міняють останні власні заощадження, а що робити? І чому тут уряду радіти, що громадяни злидарюють?)

У поточному опалювальному сезоні основне навантаження несе атомна генерація. Зокрема, частка АЕС у виробництві електроенергії в 2021 році зросла до 55% у порівнянні з 51% у 2020 році. Крім того, ТЕС та ТЕЦ дають 29–30% електроенергії, а ГЕС та ГАЕС — близько 6%.

«Система абсолютно збалансована і забезпечена необхідними ресурсами», — сказав він і додав, що в системі є необхідний запас потужностей.

Глава міністерства зазначив, що запаси вугілля на складах за останній місяць зросли з 518 до 714 тисяч тонн за рахунок поставок морським шляхом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українські підземні сховища мають зараз близько 600 млн кубометрів газу, що належить нерезидентам, повідомив глава Міненерго Герман Галущенко.

Генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко розповів, що Україна має всі можливості самостійно забезпечувати себе природним газом власного видобутку. Країна може стати самодостатньою і з електроенергії, і з газу.

Оператор газотранспортної системи Литви Amber Grid оголосив про завершення будівництва газопроводу GIPL завдовжки 508 км, який об’єднає Литву та Польщу. Трубопровід вже заповнили газом і має бути введений в експлуатацію в середині 2022 року.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності