Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мінфін хоче прив’язати деякі податки до рівня інфляції

Міністерство фінансів України пропонує провести щорічний перегляд ставок деяких податків і зборів, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції.

За інформацією на сайті Мінфіну, підвищення ставок пропонується провести з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промпродукції, які за урядовими прогнозами на 2015 рік очікуються на рівні 126,7% і 126,5%, відповідно, передає NewsOboz.org з посиланням на УНІАН.

Враховуючи сфери застосування податків і зборів, Мінфін пропонує підвищити ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу інфляції на 26,7%.

Одночасно, ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, спеціальне використання води, користування надрами в цілях, не пов‘язаних з видобуванням корисних копалин, пропонується підвищити з урахуванням індексу цін виробників промпродукції на 26,5%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також повідомляється, що відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів» розроблено та оприлюднено для обговорення, яке триватиме протягом місяця.

Як повідомляв УНІАН, доходи зведеного бюджету за оперативними даними, за січень-березень 2015 року склали 126,4 млрд грн, що на 32,9 млн грн, або на 35,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У тому числі доходи держбюджету за вказаний період склали 105,4 млрд грн, місцевих бюджетів — 21 млрд грн.

В розрізі основних платежів у січні-березні 2015 року приріст до відповідного періоду 2014 року забезпечено по податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів — на 71,9%, ПДВ на вироблені в країні товари — на 32,1%, по акцизному податку на вироблені в Україні товари — на 52,1%, по ввізному миту — в три рази, по збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності — на 36,9%, щодо частини чистого прибутку, що вилучається до держбюджету, — на 69,4%. Платникам податків за січень-березень було відшкодовано 12 млрд грн ПДВ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за цей період склали 40,1 млрд грн.

vkurse.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності