Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Міністр Монастирський підозрює психіатрів, а не “дідівщину” в інциденті зі солдатом-вбивцею у Дніпрі (+відео18+)

Вночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу “Південмаш” солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв караул військовослужбовців Національної гвардії, п’ятеро загинули і ще п’ятеро, серед яких і цивільні, отримали поранення.

Причиною, через яку боєць зважився на цей страшний вчинок, називають нервовий зрив через неуставні стосунки в частині між військовослужбовцями, а саме “дідівщину”, яка щороку, як повідомляють українські ЗМІ, в тому числі й наша “За лаштунками”, є в ЗСУ причиною самогубств призовників чи їх смертей від “нещасних випадків”.

Попри це, глава МВС України Денис Монастирський повідомляє, що “будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово-медичної комісії (правильніше військово-лікарської комісії – ВЛК, – ред.), його психічний стан на момент видачі допуску до зброї“.

Тільки ось ВЛК призовники проходять перед призовом, коли Артем Рябчук міг бути ще цілком психічно здоровим, а нервовий зрив трапився вже згодом після того, коли солдат став жертвою “дідівщини”. А отже , чи така заява міністра Монастирського не спробою заздалегіть визначити “цапа відбувайла” з медиків. Адже лекше покарати одного-двох лікарів, а ніж вереницю віськових, починаючи від комвзвода до полковника-начальника частини, де це все трапилося, і ще простіше, а ніж визнавати негідною діючу систему строкової служби і її міняти, бо це потребує реформ, а значить  – велетенських грошей, яких  у держбюджеті нема.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Затриманий солдат строкової служби Артемій Рябчук розповів, як вбивав своїх товаришів по службі. В оточенні правоохоронців він усміхався, що, мабуть, також як і сам вчинок, свідчить про його нездоровий психічний стан, та не хотів, щоб його знімали на камеру.

За інформацією ЗМІ, Артем Рябчук нещодавно вліз бійку між військовослужбовцями, після чого про конфлікт між товаришами по службі доповів командирам. Начебто через це його оголосили стукачем і заставили відчути на собі, що таке “дідівщина” чи по новому “булінг” в його екстримальному військовому прояві.

Троє військовослужбовців, поранених нацгвардійцем у Дніпрі, перебувають у важкому стані, життю двох ніщо не загрожує.

Про це у Фейсбуці повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ВІДЕО 18+

Повідомляється, що стрілок сам здався правоохоронцям. Він попросив перехожу жінку викликати поліцію і повідомити про його місцезнаходження.

Відео затримання та розповіді Рябчука про вбивство опублікував Telegram-канал Хріновини:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності