Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Міністр оборони Франції жаб Шойгу не пропонував і оленини теж не просив…

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що нині розмови з представниками росії не в інтересах країни. Це сталося після того, як рф спотворила зміст розмови між міністрами оборони Себастьяном Лекорню та Сергієм Шойгу.

Про це очільник французького МЗС сказав в інтерв’ю для RFI.

«Я не думаю, що зараз це в наших інтересах — обговорювати щось із російськими лідерами. Бо пресрелізи та звіти [про зміст розмов], які вони подають, — це брехня», — сказав Сежурне.

Тож, за його словами, спершу між країнами треба відновити довіру, а також побачити «розвиток на полі бою в Україні», що посприяло б відновленню міждержавних відносин.

«Сьогодні цього поки що немає», — заявив французький міністр закордонних справ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 3 квітня міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню уперше з жовтня 2022 року мав телефонну розмову з російським колегою Сергієм Шойгу.

В оборонному відомстві Франції стверджували, що під час розмови із шойгу Лекорню висловив «рішуче засудження» нападу «Ісламської держави» на концертний зал у Підмосков’ї 22 березня та висловив «солідарність» із жертвами та їхніми родинами.

Тим часом у російському Міністерстві оборони заявили, що Себастьян Лекорню під час розмови з Шойгу висловив готовність до діалогу щодо війни в Україні. Агентство Reuters із посиланням на неназвані джерела серед французьких посадовців спростувало ці заяви російського Міноборони, назвавши їх «неправдою».

Нагадаємо, влітку 2024 року Україна отримає від Франції дрони-камікадзе компанії Delair.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інженери британської компанії Evolve Dynamics працюють над технологією, яка могла б допомогти розвідувальним дронам Sky Mantis ігнорувати спроби росіян придушити їх сигнал засобами радіоелектронної боротьби.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності