Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що буде вакцинуватись … але після решти українців

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що готовий вакцинуватись від коронавірусу. Провести щеплення в масштабах країни мають продовж 2021 року.

Продовж першого півріччя 2021 року Україна має отримати 8 мільйонів безкоштовних вакцин від COVAX. Про це Максим Степанов розповів в інтерв’ю 24 каналу.

“Я буду вакцинуватись від коронавірусу. Але думаю, на останньому етапі, відштовхуючись з нашого алгоритму, адже мені не 60 років, я не маю супутніх захворювань на сьогодні”, – пояснив він.

За його словами, є категорія громадян, яка повинна насамперед отримати вакцинацію безкоштовно.

Перші – це медичні працівники. Насамперед це будуть ті, які працюють безпосередньо з хворими на коронавірус, а потім вже всі решта. Ми повинні вакцинувати їх спершу, бо це той “живий щит”, який став між нами та коронавірусом,
– сказав Степанов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також додав: “Потім – це люди вже за професійними ризиками. Наприклад, наші військові, які перебувають в зоні ООС, їх обов’язково треба вакцинувати. Це наші освітяни, працівники Нацполіції. Також це люди, яких за медичними показниками треба вакцинувати насамперед. Це люди, які мають супутні захворювання, особливо, якщо вони старше 60 років. Це і люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, таких як інтернати та заклади для осіб похилого віку. Загальна кількість цих всіх людей сягає близько 21 мільйон громадян”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності