Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Міністр розповів, що буде з субсидіями українців

Парламент України прийняв за основу і в цілому з правками законопроект №5553 «Про внесення змін до закону України «Про банки і банківську діяльність» про гарантування державою вкладів фізичних осіб», який був внесений Президентом Петром Порошенком. За законопроект проголосували 276 народних депутатів.

Законопроект розроблений з метою посилення тенденції щодо подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояви волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників — фізичних осіб. Про це йдеться в пояснювальній записці до документа №5553.

Таким чином, держава бере на себе зобов’язання щодо забезпечення відшкодування фізичним особам – вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності з законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

При цьому для цих фізосіб також зберігаються передбачені законом гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, тобто 200 тис гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності