Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мін’юст попросить суд заборонити КПУ

Міністерство юстиції має намір подати позов до суду з вимогою заборонити Комуністичну партію України після отримання від правоохоронців офіційних документів щодо її сепаратистської діяльності.

Про це в ефірі «5 каналу» сказав міністр юстиції Павло Петренко.

«Щодо Комуністичної партії, наскільки я знаю, група депутатів звернулася до правоохоронних органів… Відносно перевірки дій, закликів і офіційних рішень цієї політичної сили на присутність в них ознак державної зради або сепаратизму», – цитують міністра Українські новини.
Петренко зазначив, що після отримання позитивної відповіді від правоохоронців Мін’юст розгляне питання судової заборони КПУ.
«За наявності у нас відповідних офіційних документів від Служби безпеки України і від Генпрокуратури, ми вчинимо відповідно до закону і подамо відповідні позови в суди», – наголосив міністр.

Петренко додав, що вже наступного тижня суд почне розглядати позов Мін’юсту з вимогою заборонити партії «Російський блок» і «Русское единство» за участь у сепаратистських акціях.

Водночас Петренко відзначив, що на даний момент немає можливість зняти депутатську недоторканність і притягти до відповідальності за сепаратизм депутатів Верховної Ради, зокрема кандидата в президенти Олега Царьова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відповідно до закону, подання про зняття депутатської недоторканності в парламент повинен подавати винятково генеральний прокурор, а не виконувач його обов’язків.

У такій ситуації практична можливість позбавити мандата депутатів Ради і притягнути їх до кримінальної відповідальності може з’явитися тільки після 25 травня, після виборів президента та призначення ним генпрокурора.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності