Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Міноборони Данії ставить рф у патову ситуацію із ПП-2…

Данія запросила підконтрольного росії оператора газопроводу «Північний потік-2» допомогти підняти неідентифікований об’єкт, знайдений поблизу єдиного неушкодженого газопроводу на дні Балтійського моря.

Про це йдеться в заяві енергетичного агентства країни, повідомляє Reuters.

Данське енергетичне агентство запросило власника трубопроводу, компанію Nord Stream 2 AG, взяти участь в операції і тепер очікує на відповідь від оператора.

Об’єкт має циліндричну форму, близько 40 см заввишки і 10 см в діаметрі. Не виключено, що об’єкт є морським димовим буєм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«З метою подальшого з’ясування природи об’єкта влада Данії вирішила врятувати об’єкт за допомогою Міністерства оборони Данії», – йдеться в заяві енергетичного агентства країни.

Оператор трубопроводу контролюється російською державною газовою компанією «Газпром».

Влада оцінила, що «об’єкт не становить безпосередньої загрози безпеці», повідомляє данське агентство.

Минулого тижня президент росії володимир путін заявив, що судно, орендоване «Газпромом», виявило об’єкт, схожий на антену, приблизно за 30 км від місць вибухів. Було незрозуміло, чи мав він на увазі той самий об’єкт, який намагатиметься врятувати данська влада.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, газета The New York Times опублікувала статтю з посиланням на джерела та дані розвідувальної спільноти. Там нібито припускають, що за вибухом газопроводів «Північні потоки» в Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці, але нема доказів того, що вказівку провести диверсію дала українська влада.

Поліція Данії оголосила в розшук яхту, яка була помічена на острові Крістіансі в Балтійському морі поблизу місця вибуху на «Північних потоках».

Українська влада не причетна до вибухів на російських газопроводах «Північний потік», та не володіє жодною інформацією про якихось проукраїнських агентів, які могли б зробити диверсію, сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі закликав «не забігати вперед» із висновками щодо інциденту із вибухами на «Північних потоках» в 2022 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рада національної безпеки США не може оцінити чутки у ЗМІ про нібито причетність України до диверсій на Північних потоках, бо у них немає жодної підтердженої інформації, заявила прессекретарка американської Ради нацбезпеки Едріен Вотсон.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності