Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Місіс Супрун пояснила, в кого слід вимагати вищої зарплати для себе…

В.о. міністра охорони здоров’я місіс Уляна Супрун закликала українських медиків вимагати збільшення заробітних плат у головних лікарів медичних закладів або у керівників місцевої влади.suprun-1

Ми даємо всю інформацію. Кожен лікар може побачити на сайті НСЗУ, скільки коштів приходить у лікарні за тих пацієнтів, які підписали з ним декларації. Коли лікарі колективно прийдуть до свого головного лікаря і скажуть, у мене 1,5 тис. пацієнтів і я приношу кожного місяця 50-60 чи 100 тисяч гривень, а моя зарплата ось така… Це вже відповідальність на місцях”, – наголосила місіс Супрун.

Вона також закликала лікарів звертатися до керівників місцевої влади, якщо головний лікар не хоче підвищувати їм заробітну плату.

Лікарі мають йти до власника закладу, райради і сказати власнику, що головний лікар нам не платить, що це проблема. Вони можуть запитати: “Ви хочете, щоб ми залишилися? Чи ви хочете, щоб в іншому районі нам дали 15-25 тисяч гривень і ми переїдемо?“, – сказала гамериканка.

Вона підкреслила, що власниками лікарняних закладів є громада.

Ми дали лікарям всю інформацію, ми дали їм незалежність. Вони можуть підписати новий колективний договір. Міністерство не є власниками медзакладів, а громада є. Підіть до мерів, до райрад і скажіть їм, що це відбувається. Багато чого залежить від самих лікарів”, – зазначила реформаторка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності