Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МІСТО СТАНЕ «МОБІЛЬНИМ» І ЄВРОПЕЙСЬКИМ

Цього вівторка в обласному центрі Прикарпаття німці презентували нову транспортну концепцію міста під назвою «Мобільний Івано-Франківськ».

Розробило її їхнє товариство міжнародного співробітництва (GIZ) спільно з німецькими компаніями транспортного планування DREBERIS та PTV у рамках програми «Develop-GreenCities».

До проекту були залучені науковці національного університету «Львівська політехніка» та Івано-Франківського університету нафти й газу, а також спеціалісти Департаменту транспорту та зв’язку міськвиконкому, ДП «Електроавтотранс» та ДАІ.

Про декотрі деталі цього проекту «ЗЛ» уже повідомляла на своїх сторінках минулого року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що основним завданням проекту є надання стимулів та пропозицій для розбудови і становлення транспортної політики, а також надання працівникам міської ради та особам, наділеним повноваженнями приймати рішення, підручних рекомендацій і інструментів, щоб забезпечити сталий розвиток транспортного руху в місті, зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище, викликаний транспортом і підтримувати такі види транспорту, які не мають негативного впливу на довкілля. Це якісний громадський та велосипедний транспорт, а також пішохідний рух.

Фінансуватимуть проект у рамках програми «Develop-GreenCities’ Німецького Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку та Німецького товариства міжнародного співтовариства.

«Ми продукуємо не лише папір. Ми даємо конкретні ідеї, які міська влада згодом реалізує», – розповів старший консультант проекту Штефан Вегерт.

Також він додав, що всі ідеї – це довгострокові перспективи, в ході реалізації яких здійснюються конкретні короткострокові плани.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Паралельно керівник департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак розповів про зміни в транспортній інфраструктурі Івано-Франківська, які планують запровадити уже до кінця 2015 року.

Перше, над чим будуть працювати – це замовлення та розробка руху громадського транспорту міста Івано-Франківська. За словами Смушака, та схема, що є на сьогоднішній день – нікуди не годиться. До кінця літа планується отримати нову схему.
Обіцяють також забрати автомобілі з тротуарів в центральній частині міста, планують обмежити паркування в центральній частині міста. На це з бюджету виділено 300 тисяч гривень.

Ще доробляється проект щодо в’їзду в центральну частину міста через автоматичні боларди. Там встановлять в’їзний термінал, який видаватиме талончик. Оплата буде зніматися за в’їзд, та за те, скільки часу стоятиме автомобіль в центральній частині міста.

Окрім цього, відбудеться новий конкурс на громадський транспорт: буде і обілечування і GPS-навігатори, про які так багато говорили.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це те, за що ми беремо на себе зобов’язання й те, про що в нас можна питати в кінці року», – підсумував Михайло Смушак.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності