Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Міжурядова комісія з фінансового моніторингу призупинила членство рф

Країну-агресора виключили з ще однієї важливої міжнародної організації. Міжурядова комісія з фінансового моніторингу (FATF), яка займається боротьбою з відмиванням злочинних доходів, безстроково призупинила членство росії.

Про це повідомив у своєму Telegram глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Маємо значну перемогу. FATF безстроково призупинила членство рф. Болотяні втратили всі права члена FATF.  Санкційна група Макфола-Єрмака боролась за це рішення. Ми дотиснемо російське болото всюди, де є його бруд», – написав він.

У прес-службі FATF уточнили, що росію покарали за грубе порушення її зобов’язань щодо міжнародного співробітництва та взаємної поваги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«За останній рік рф активізувала свої нелюдські і жорстокі напади на критично важливі об’єкти цивільної інфраструктури. FATF також глибоко стурбована повідомленнями про торгівлю зброєю між рф і юрисдикціями, що знаходяться під санкціями ООН, і зловмисної кіберактивності, що виходить з росії», – заявили організації.

Нагадаємо, на роковини повномасштабного вторгнення рф Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF запланувала чергове Пленарне засідання. Тому сьогодні Україна очікувала історичного рішення держав-членів FATF – виключення рф з-поміж країн-членів та віднесення її до «чорного списку».

Також ми писали, що Європейський Союз має намір ухвалити ряд заходів, покликаних завадити компаніям обходити запроваджені проти росії санкції.

У МЗС Великої Британії оголосили новий пакет санкцій проти росії. Нові обмеження містять, зокрема, заборону на експорт всієї електроніки, яку росія використовувала на полі бою дотепер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності