Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

МОБІЛІЗАЦІЮ НЕОБХІДНО ПРОДОВЖУВАТИ, – ЗСУ

Українська армія потребує доукомплектування та доповнення. Саме тому необхідно продовжувати мобілізацію. Повістки варто очікувати усім військовозобов’язаним чоловікам до 60 років.

Про це в повідомив начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військомату), полковник  Юрій Максимів.

“Ми повинні збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. Всі ми бачимо, що наше військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Звичайно, що ми повинні мати значну кількість особового складу сил оборони. Я вважаю, що мобілізація буде продовжуватись. Це необхідність”, – сказав Максимів.

На його переконання, у 2023 році мобілізаційні заходи триватимуть, адже це необхідність. Українській армії потрібен особовий склад не тільки для оборони, а і для наступу, щоб звільнити наші території.

На уточнювальне запитання, кого наразі мобілізовують та кому слід очікувати повістку першочергово, воєнком відповів: “Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов’язаним”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Полковник пояснив, що зараз Україна перебуває на найвищому ступені мобілізації. Ймовірно, відбудеться народний підйом, як на початку війни – люди масово йшли в тероборону, створювали загони.

Мобілізація в Україні:

За словами начальника Управління персоналу штабу Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, вручення повістки громадянину України у будь-якому місці, не забороненому законом, не означає миттєвого призову в армію. Воно необхідне в першу чергу для того, щоб людина стала на військовий облік.

У Міноборони заявили, що мобілізація триватиме стільки, скільки необхідно, щоб доукомлектувати всі підрозділи, що ведуть оборону держави від окупантів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Військовозобов’язані в Україні мають законну можливість відмовитися від отримання повістки, однак це можна зробити лише в декількох випадках.

Раніше Верховна Рада України ухвалила закон, згідно з яким наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років стане підставою для звільнення від служби.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності