Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Монолог старого єврея про «Київський торт» як віддзеркалення покращення?

Чи знає хтось, скільки сьогодні коштує прожиття в Україні при нинішніх цінах на ком послуги та продукти? Правильно, більше ніж одна середня зарплата чи пенсія. І невже з цього щось може залишитися для придбання бодай на свята маленького «Київського торта» масою 500 гр., виготовленого, для прикладу, фірмою «Roshen», який коштує в середньому 103 грн., а кілограмовий усі 207грн.?

– Я народився в Києві. І я пам’ятаю той час, коли в синагогу ходили як в ляльковий театр. Ви пам’ятаєте той час? Ми жили в комунальній квартирі. І у нас була велика сім’я. І на свята ми збиралися всією комунальною квартирою. А ви пам’ятаєте, на Лук’янівці був підвальчик, і ми ходили заправляти сифони газованою водою… Ах, яка це була вода!

– А торт. Київський торт завжди був окрасою свята! Ви пам’ятаєте ТОЙ Київський торт!? Ах, що це був за торт! Туди входило кешью. А крім кешью туди входили ще п’ять сортів горіхів!

Натуральні продукти і натуральне масло! Хіба це був торт?! Це був смак нашого дитинства!!!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– А зараз. Ні, Ви подивіться, у що його перетворили зараз!

– Де поділися горіхи?

– Де поділося кешью? Чому його замінили на дешевий арахіс?

– Де поділася прошарок з безе? – А де вершково-масляний крем?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– І, найголовніше, – кому це все заважало?!

– Ні, ось запитаєте у мене, – кому це все заважало? А я Вам скажу. Як старий єврей.

Якщо Ви не розумієте, що відбувається, значить справа в грошах. Ось скільки зараз коштує «Київський торт» – знаєте? Ось. Ось, подивіться на склад (показує упаковку від «Київського торта» від «Roshen»*). Ось, подивіться. Увесь торт складається з пальмового масла. Весь. Ми їмо яєчний порошок з цук­ром! – Так я Вам ось що скажу. Це старий кулінарний фокус. Якщо Ви кладете по-менше масла, і хочете, щоб це було не дуже помітно – кладіть більше цукру! І, до речі – цукор в складі стоїть на першому місці. І цукру там стільки, що скули зводить! А яка після ЙОГО торта печія! А Ви знаєте, що в моєму віці значить печія?.. Від такого складу Roshen я плачу гіркими сльозами. – Ви купуєте рослинні жири і пальмову олію, порошки, консерванти і барвники дешево. Бодяжите все це. Ставите в нашу рідну біло-зелену упаковку. І продаєте за дорого! Ось Вам і прибуток!

– І ВІН хоче щоб ми всі цю бодягу купували і їли?! Так щоб ВІН так жив, як ВІН нам торти робить! – І Ви знаєте, що погубило Київський торт? А я Вам скажу – жадібність. Жадібність, яка перемогла совість. Я Вам більше скажу, – ЙОГО теж погубить жадібність. Ось згадайте слова старого єврея. – Ви знаєте, я не люблю, коли ЙОГО називають євреєм. Це не правильно. Євреї – це чудові люди. Для таких як ВІН є інше слово. –? – Ох (зітхає). Прощавай, «Київський торте». І Вам – не отруїлися …

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

*На упаковці написано: Склад: цукор білий, масло солодко-вершкове «Екстра», ядра горіха фундука смажені подрібнені, борошно пшеничне в / с, продукт молочний згущений «Молс» (молоко знежирене, цукор білий, сироватка молочна суха, замінник молочного жиру (пальмова та соняшникова олія, емульгатори: Е475, Е471; антиоксиданти: Е321, Е320), лактоза), білок яєчний сухий, какао-порошок, коньяк, пудра ванільна, вино десертне, барвники натуральні: куркумін Е100, кармін Е120; барвник штучний індигокармін Е132. А так же Е162 і Е160с.

Джерело: ПолітІнфо

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності