Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

МОРАТОРІЙ НА КОМУНАЛКУ на час війни і ще…

В Україні не підвищуватимуть комуналку на час воєнного стану і через півроку після його скасування.

29 липня парламентарі встановили мораторій на підвищення тарифів на газ і тепло. Ціни не будуть рости під час воєнного стану та пів року після його скасування.

Відповідний законопроєкт №7427 ухвалили у другому читанні та в цілому.

Ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мораторій діятиме впродовж воєнного стану та ще пів року після його закінчення. За це проголосували 260 народних депутатів.

Під заборону на підвищення потрапили:

послуги з розподілу природного газу;
виробництво, транспортування та постачання теплової енергії;
постачання гарячої води.

Щоб покрити різницю у тарифах, за словами Гончаренка, вирішили збільшити доходи й видатки держбюджету на 264,3 мільярда гривень. Ці гроші планують отримати як міжнародну грантову допомогу. Їх хочуть передати Нафтогазу для закупівлі газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також постачальнику природного газу тимчасово заборонили примушувати споживачів до сплати боргів.

Додамо, цього опалювального сезону Донеччина не зможе забезпечити теплом своїх мешканців. В обласній адміністрації закликали людей виїжджати. Нині газотранспортна інфраструктура регіону зруйнована, а поновити її через постійні бойові дії майже неможливо. Очільник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко наголошує, що людям доведеться обігрівати оселі за допомогою інших приладів, але електромережа може не витримати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності