Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Моршинська вода, російсько-український бізнесмен і вдова партнера Березовського…

Михайло Фрідман планує передати виробника Моршинської вдові грузинського бізнесмена, щоб не допустити націоналізації компанії.

Російський бізнесмен, який народився та виріс у Львові, власник Альфа-банку Михайло Фрідман, боячись націоналізації компанії IDS Borjomi, планує віддати цей бізнес Інні Гудавадзе – вдові грузинського єврея Бадрі Патаркацишвілі, олігарха і найвідомішого й найближчого бізнеспартнера Бориса Березовського,

який помер у своєму маєтку у Великобританії у 2008 році при досить загадкових обставинах, через що у його смерті підозрювали і Березовського і уряд Михайла Саакашвілі, до якого олігарх був в опозиції….

У Фрідмана з партнерами 60% компанії. Вдова не має таких грошей. Одна з можливих схем – продаж з відстрочкою платежу, щоб через пару років, коли все стабілізується, але вдова не розрахується, повернути акції назад. Вартість загального цього бізнесу в Росії, Україні та Грузії – 1,5 млрд доларів. Така сума фігурувала, коли ще вели переговори з Nestle та іншими“, – кажуть в оточенні Фрідмана.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, Інна Гудавадзе входила до різних списків найбагатших людей Великобританії зі статками близько 650 млн доларів.

Цікаво, що кілька днів тому російського олігарха українського походження Михайла Вотфорда знайшли повішеним у гаражі його маєтку неподалік Лондона. Про це повідомляє британське видання Daily Mail з посиланням на The Sun.

Друг сім’ї повідомив ЗМІ, що збіг часу його смерті та вторгнення РФ в Україну “не випадковий”. Інше джерело газеті The Sun заявило, що смерть Вотфорда “викликає питання” після інших підозрілих смертей громадян Росії.

Також час смерті співпав із заявою прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона про намір оприлюднити повний список людей, пов’язаних із режимом Володимира Путіна, та запровадженням санкцій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вертаючись же до Фрідмана, нагадаємо, що раніше видання “Комерсантъ” з посиланням на джерела повідомляв, що структури “Альфа-груп” російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана ведуть переговори з швейцарською Nestle про продаж їй IDS Borjomi International.

IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутельованої води в Євразії. Управляє дев’ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії.

У 2017 році продажі компанії становили близько 1,5 млрд доларів Структури “Альфа-груп” придбали контрольний пакет IDS Borjomi у 2013 році в Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського та спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

Компанія IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутельованої води в Євразії. Управляє дев’ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії та включає Borjomi, “Святе джерело”, “Моршинську”. Російський консорціум “Альфа-груп” придбав контрольну частку IDS Borjomi у 2013 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додамо, раніше стало відомо, що Михайло Фрідман виходить з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр. Такодж він заявив, що передасть свою частку в Альфа-банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму “Альфа-Груп”. Українська філія російського банку”Альфа-Банк Україна” з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності