Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Москаль просив Суд віддати йому на поруки мера Ужгорода…

Міському голові Ужгорода Богдану Андріїву було обрано запобіжний захід.

Очільник обласного центру Закарпаття підозрюється у вчиненні ряду злочинів, а саме Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України) та службове підроблення (частина 5 статті 191 ККУ).40906754_1880458992047330_4730239682871296000_n_article_image620x375

Окрім самого підозрюваного Богдана Андріїва під час судового засідання у залі були присутні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступники мера Ужгорода, депутати міськради, журналісти та громадські активісти.

Засідання тривало декілька годин. Представники прокуратури просили взяти Богдана Андріїва під варту, аби за їх словами останній не міг здійснювати вплив на слідство використовуючи свої зв’язки, авторитет та інші можливості. Коли ж суддя задав запитання представникам прокуратури щодо можливої суми застави, вони відповіли, що у разі прийняття судом такого рішення застава не повинна бути меншою ніж сума збитків, про яку йде мова у кримінальному провадженні, а саме понад 6,5 млн гривень.

Присутній на судовому засіданні підозрюваний причетність до вчиненого заперечив. Сторона захисту зазначила, що підозра, пред’явлена прокуратурою, є необґрунтованою, а ризики уникнення покарання за вчинене – відсутні.

У свою чергу адвокати у своїх довжелезних промовах наводили різного роду аргументи, чому не можна брати під варту Богдана Андріїва. Серед них  зокрема називали й те, що досі він нікуди не втік, що йому треба виконувати свої службові обов’язки, готувати місто до зими і т.д. Окрім того, адвокати виголошували численні аргументи щодо слабкості доказів у цій справі, а також той факт, що об’єкт «Совине гніздо» досі не зданий у експлуатацію, відтак і збитки вираховувати неможливо.123

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який весь час знаходився у залі суду, й сидів поряд з Богданом Андріївим, також узяв слово. У своїй красномовній промові він наголосив, що добре володіє матеріалами справи по «Совиному гнізді», яка тягнеться ще з того часу як він прийшов на посаду губернатора. Голова ОДА також наводив численні аргументи на користь мера Ужгорода Богдана Андріїва, розповідав, що місту потрібно готуватися до осінньо-зимового періоду, і не можна “обезглавлювати” обласний центр за «якісь 40 тисяч гривень». Саме такої суми за даними Геннадія Москаля недорахували при перевірці кошторисної документації. А відтак губернатор оголосив, що візьме мера Ужгорода на поруки і гарантує своїм іменем, що той нікуди не втече.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В свою чергу, прокурор просив суд обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зазначимо, що визначення розміру застави є обов’язковою умовою при обранні такого запобіжного заходу.

Зрештою, заслухавши доводи сторін, слідчий суддя обрав підозрюваному – меру міста Ужгород – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у 440 тисяч  гривень, повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності