Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Москаль заявив про нову схему контрабанди з використанням сервера ДФС

Контрабандисти випробували нову схему для переправки цигарок, яка базується на використанні сервера ДФС. У разі затримання контрабанди сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна було виявити весь ланцюжок злочинної схеми.

Про таку версію заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Вчорашнє затримання великої партії сигарет в Нижніх Воротах може свідчити про нову схему контрабанди, в якій задіяний, умовно кажучи,«транзитний сервер» Державної фіскальної служби України», – зазначив Москаль.

За його словами, у водія вантажівки «Рено», який, згідно з документами, перевозив в Словаччину теплоізоляційну вату (в якій були заховані 1240 ящиків сигарет), були оформлені Васильківським митним постом Київської митниці ДФС документи, необхідні для перетину кордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Однак перевірка встановила, що в базі даних немає ні вантажовідправника, ні одержувача. Вони відсутні в Україні і Словаччині як суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності. Тому це або груба і непрофесійна підробка, яку неминуче виявили б при перетині кордону, або нова схема контрабанди з застосуванням «транзитного сервера» ДФС. У разі затримання контрабанди або будь-який інший НП сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна було виявити весь ланцюжок злочинної схеми», – пояснює Москаль.

Нагадаємо, вчора патрульна поліція відзвітувала про затримання на посту Нижні Ворота при в’їзді в область вантажівки «Рено», в яких теплоізоляційними плитами з мінеральної вати були замасковані близько 1200 ящиків сигарет. Приблизна вартість кожного 200 доларів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності