Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

московські терористи прагнуть зняти статус “терористичної організації” із “Талібану”

В уряді рф «опрацьовують питання» зняття з афганського руху «Талібан» статусу терористичної організації.

Про це повідомляє «Газета.ру».

«Щодо зняття з руху талібів статусу терористичної організації, то це питання опрацьовується МЗС росії, Мін’юстом росії та іншими російськими профільними відомствами. Остаточне рішення ухвалить найвище політичне керівництво країни», – повідомили російському виданню в мЗС рф.

Сьогодні, 1 квітня, спецпредставник російського диктатора володимира путіна з Афганістану Замір Кабулов повідомив, що делегацію «Талібану» запрошено до участі у форумі «росія — Ісламський світ» у Казані в травні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, рф нібито «на регулярній основі» співпрацює з урядом талібів щодо протидії тероризму.

Рух «Талібан» був визнаний у росії терористичною організацією в 2003 році. Перед тим талібів визнала терористами Рада безпеки ООН.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Катару Мухаммед бін Абдулрахман Аль-Тані провів таємні переговори з верховним лідером Талібану Хайбатуллою Ахундзадою щодо врегулювання напруженості з міжнародною спільнотою.

Раніше адміністрація Афганістану, очолювана талібами, домовилася з китайською держкомпанією CAPEIC щодо контракту на видобуток нафти в басейні Амудар’ї на півночі країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) попросила близько 3300 своїх співробітників з Афганістану не виходити на роботу протягом наступних двох днів після того, як у вівторок влада Талібану повідомила про заборону на роботу афганських жінок у всесвітній організації. ООН хоче спочатку розібратися у цій ситуації.

Бойовики Талібану напали на прикордонний пункт Ірану. Є загиблі з обох боків: відомо про одного бойовика Талібану та двох іранських прикордонників.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності