Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

московити використовують армію дітей бавовни як інформаторів та ін…

Служба безпеки викрила нові факти, які підтверджують, що країна-агресор рф залучає неповнолітніх до підривної діяльності проти України. Причому це відбувається навіть в умовах війни.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що правоохоронці заблокували злочинні дії тінейджерської групи, яка причетна до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України.

Найбільше підлітки мінували будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби. Для цього створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України. Саме за вказівками агресора підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про мінування. Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні», – підкреслили в СБУ.

Встановлено, що «розсилку» здійснювали від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації.

У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.

Правопорушник мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і ставив йому завдання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час обшуку за адресою проживання псевдомінера виявлено мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності та комунікації з агресором.

Раніше ми писали, що СБУ затримала російського агента, який «полював» на склади з боєприпасами Сил оборони під Авдіївкою Донецької області.

Також нагадаємо, що Служба безпеки України викрила чергового зрадника, який дуже хотів попрацювати на ворога. Ним виявився інспектор Чернігівського прикордонного загону.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності