Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Москва златоглавая” у центрі Львова…

На ринку Південний у одному із торгових центрів на стіні розміщена картина із зображенням храму Василія Блаженного. «Наших paгулiв історія не вчить», – здійняли з цього приводу галас львів’яни .

Відповідне фото опублікував львів’янин Михайло Підкова, – повідомляє Про Львів.

Нагадаємо, собор Василія Блаженного розташований на Красній площі у Москві і є однією з найвідоміших пам’яток архітектури Росії.

Зазначимо, що торгово-виробничий комплекс “Південний” заснував жертводавець і меценат народний депутат України 4, 5 та 6 скликань (СДПУ(о) та ПР) Петро Писарчук 1996 року. Територія ТВК з тих пір значно розширилася, було побудовано 15 торгових комплексів, де щонайменше дві тисячі магазинів одягу, взуття, дитячих товарів, меблів та будівельних матеріалів.

За інформацією адміністрації ТВК «Південний» щодня відвідує від 15 до 30 тисяч осіб. На «Південному» працює майже 17 тис. осіб, із них 2,5 тис. — представники малого й середнього бізнесу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На території працює два готелі, конференц-зали, найбільший в місті виставковий центр, медичні центри, спортивні і фітнес зали, надаються нотаріальні, банківські, поштові послуги, працюють ресторани і численні кафе, автосалон. Південний має власний освітній комплекс «Дивосвіт»: садочок, початкова школа повного дня та гімназія.

Львів’яни негативно відреагували на картину на Південному. Зокрема, користувачі зазначили, що вже зверталися у адміністрацію ринку Південний з вимогою зняти полотно із зображенням пам’ятки архітектури держави-агресора, однак реакції так і не отримали, судячи з того, що картина і далі на місці.

 

Щоправда, серед обурених львів’ян знайшлися і захисники російського храму, які акцентували на тому, що це релігійна споруда і вона внесена до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності